• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Kıbrıs gazilerine madalya ve berat verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği’nin koordinesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından “Kıbrıs Barış Harekâtı Milli Mücadele Madalya ve Beratı Tevcih Töreni" düzenlendi. Düzenlenen törende 31 gaziye madalya ve beratları verildi.

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi’nde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan 31 gaziye madalya ve beratlarını vermek için bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Gül, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kıbrıs gazilerimize verilen madalya ve beratlarının hak sahiplerine verilmesi töreni için bir araya geldik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Kıbrıs gazilerimiz diğer gazilerimiz gibi şehit olmak için bu mücadeleye atılan ve şehitliğin nasip olmadığı insanlardır. Bundan dolayıdır ki Kıbrıs gazilerimizi iç güvenlikte gazi olan gazilerimizden ayrı tutmuyoruz. Onlar 20 yaşında Kıbrıs Harekâtına katılarak şehit olmak için, Kıbrıs’taki bizim kendi soydaşlarımızı, zulümden kurtarmak için giden gönüllü askerlerimizdi. Bu açıdan her birinize millet olarak devlet olarak ayrı ayrı minnettarız. Ailelerinizle, Allah nice huzurlu günler nasip etsin. Bu vesileyle hayatta olmayan gazilerimiz ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabrı cemil ve baş sağlığı diliyorum.” dedi.

KKTC Başkonsolosu Erhan Özkan da Türkiye’nin, Kıbrıs Barış Harekâtını gerçekleştirmesi sayesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin var olduğunu ve bu günlere gelindiğini kaydederek, gösterilen bu kahramanlık ve fedakârlığın hiçbir zaman ödenemeyeceğini belirtti.

Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem de duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gazilere Vali Davut Gül ve törene katılan protokol üyeleri tarafından madalya ile beratları tevcih edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir