• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
"Kur'an'ın ahlakıyla ahlaklanmak için camiye geliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, "Camilerimiz Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganı ile düzenlenen ve pazartesi gününden itibaren büyük bir coşku ile devam eden yaz Kur'an kursları, büyük bir ilgi görüyor.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle Gaziantep İl ve İlçe Müftülükleri tarafından kentte tüm camilerin yanı sıra Kur'an kurslarında açılan yaz Kur'an kurslarına; çocuklar ve gençler büyük bir ilgi gösteriyor. Çocuklarla şenlenen camilerde, eğitmeneler tarafından Kur'an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgileri eğitimi veriliyor.

Gaziantep'te camilerde ve Kur'an kurslarında açılan yaz Kur'an kursları yoğun bir ilgi görürken, kentin en büyük camisi olan Ulu Camii'de açılan yaz Kur'an kursuna katılan öğrenciler, Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra temel dini bilgiler eğitimi de alıyor.

Yaz Kur'an kursları henüz yeni açılmasına rağmen çocuklar ve gençlerden büyük bir ilgi gördüğünü belirten Ulu Camii İmam Hatiplerinden Ahmet Hüsrev Tunçer, yaptığı açıklamada, yaz Kur'an kurslarına gösterilen bu ilginin, kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Tunçer, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın her yıl olduğu gibi bu yıl da, 2019 yılı yaz Kur'an kursları, ülke genelindeki tüm camiler ve Kur'an kurslarında olduğu gibi Gaziantep'te de Ulu Camii'mizde hem kız hem de erkek çocuklarına yönelik Kur'an-ı Kerim, temel dini bilgiler ve ahlak dersleri verilmek üzere kursumuz başlamıştır." dedi.

Çocukların, Kur'an-ı Kerim ile küçük yaşta tanışması ve Kur'an ahlakıyla ahlaklanması gerektiğini belirten Tunçer, "Tabi ki 'Ağaç yaş iken eğilir.' atasözünden yola çıkarak, çocuklarımız da bu yaşlarda Allah'ını, Kitabını, Peygamberini, dinini öğrenecek ve bilecek. İleride bu nesiller, daha da bilinçli olacak. İnşallah Allah'ını, Peygamberini ve Kitabını tanıyarak çıkacaklar. Rabbim yaz Kur'an kurslarımızı verimli geçirmeyi, rızasına muaffak bir şekilde ibadet etmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.

"Kur'an'ın ahlakıyla ahlaklanmak için camiye geliyoruz"

Yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencilerden Muhammet Arif Kurt, Kur'an'ın ahlakıyla ahlaklanmak için camiye geldiğini söyledi.

Kurt, "Okullar tatil oldu, karnelerimizi aldık. Yaklaşık 90 günlük gibi uzun sürelik bir tatilimiz var. Bu tatil, evde yalnız başımıza geçmeyecek. Evde bilgisayar başında durup, sokakta boş boş gezmektense camiye ve yaz Kur'an kurslarına gelip Peygamber Efendimizin ahlakını, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek ve camide yeni yeni arkadaşlar edinmek ve camide bu ortamı görmek, gerçekten bana mutluluk veriyor. Camide hem Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz hem de eğleniyoruz. Ayrıca dinimizin de emir ve yasaklarını öğreniyor, hayatımızda da bunları tatbik etmeye çalışıyoruz. Camide çok güzel yeni ve dini bilgiler öğreniyorum. Öğrenmiş olduğumuz bilgiler gelecekte bizim işimize çok yarayacak. Kur'an'ın ahlakıyla ahlaklanmak için camiye geliyoruz." şeklinde konuştu.

"Yüce kitabımızı ve dinimizi öğrenmek için camiye geliyoruz"

Yaz tatilini, Kur'an-ı Kerim'i öğrenerek ve okuyarak değerlendirmek istediği için camiye geldiğini belirten Ali Efe Muslu, arkadaşlarını da camilerde açılan Kur'an kurslarına katılmaya davet ederek şunları söyledi:

"Okullar tatil oldu, karnelerimizi aldık. Yaz tatilinde, evde bilgisayar başında oyun oynamak ve sokakta dolaşmak yerine camiye gelip Kur'an-ı Kerim öğrenmek, camide yeni arkadaşlıklar edinerek eğlenmek gibi güzel aktiviteler yapabiliriz. Camiye yüce kitabımızı, dinimizi öğrenmek ve aynı zamanda Kur'an-ı Kerim'in ahlakıyla ahlaklanmak için geliyoruz."

"Hem Kur'an-ı Kerim'imi öğreniyorum hem de eğleniyorum"

Camide hem Kur'an-ı Kerim öğrendiğini hem de eğlendiğini belirten Ali İmran Tunçer de "Evde tablet veya bilgisayar ile oynamak yerine camiye gelip Kur'an-ı Kerim kurslarına katılmak ve Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek bana mutluluk veriyor. Evde tablet ya da bilgisayar oynamamız, bize bir eğlence katmıyor. Kur'an-ı Kerim okumayı daha çok seviyorum. Cami de yeni arkadaşlar ediniyorum. Hocalarımız bize güzel dersler anlatıyor. Camide hem Kur'an-ı Kerim'i öğreniyorum hem de çok güzel bir şekilde eğleniyorum." ifadelerini kullandı.

"Kur'an-ı Kerim'i öğrenmemiz ve ahlakıyla ahlaklanmamız lazım"

Yaz Kur'an kurslarında, Kur'an-ı Kerim dersi ile birlikte aynı zamanda Peygamber Efendimizin hayatı başta olmak üzere, diğer temel dini bilgileri öğrenme fırsatı bulduklarını belirten Yasir İmran da, "Yaz tatili 90 günlük büyük bir süredir. 90 gün boyunca boş boş evde oturacağımıza ve vaktimizi bilgisayar başında geçireceğimize ya da sokakta top oynayacağımıza, camiye gelip Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz. Peygamberimizin yaptıklarını öğrenip, O'nu örnek almaya çalışıyoruz. Camide daha güzel arkadaşlar ediniyoruz. Kur'an-ı Kerim bizim yüce kitabımızdır, öğrenmemiz ve ahlakıyla ahlaklanmamız lazım." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir