• DOLAR 32.536
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2493.286
  • ...
SON DAKİKA
Siyonist İsrail’in nükleer silahlanmasında son bir yılda gözle görülür artış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI), dünyadaki nükleer başlıklarla ilgili yayınladığı yıllık raporunda, İsrail’in nükleer silahlarının son bir yılda gözle görülür artış gösterdiğini bildirdi.

Raporda, İsrail’in sahip olduğu nükleer başlıklara son bir yılda 10 başlık daha eklediği ve işgal rejiminin 80-90 arası nükleer başlığa sahip olduğu kaydedildi.

Raporda ayrıca işgal rejiminin sahip olduğu nükleer başlıkların savaş uçakları, İsrail yapımı “Eriha” füzeleri ve işgal ordusunun elindeki nükleer denizaltılar aracılığıyla atılabildiği ifade edildi.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI), dünyadaki toplam nükleer başlık sayısının 13.865’e ulaştığını ve söz konusu başlıkların çoğunun Amerika ve Rusya’nın elinde olduğunu bildirdi.

Raporda, Fransa’nın 300, İngiltere’nin 215, Çin’in 280, Hindistan’ın 140, Pakistan’ın 150, İsrail’in 90 ve Kuzey Kore’nin 30 nükleer başlığı olduğu belirtildi.

İsrail’in elinde nükleer silah olduğu bilinmesine rağmen işgal rejimi nükleer gücünü gizliyor ve sahip olduğu nükleer silahlar hakkında bilgi vermekten kaçınıyor.
 
Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir