• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Şehit Mursi için Nusaybin'de gıyabi cenaze namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mısır'ın halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, mahkeme salonunda şehit olması münasebetiyle Mardin’in Nusaybin ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası İslami STK’larca kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Nusaybin Müftülüğü tarafından organize edilen cenaze namazı, ilçenin tarihi Zeynel Abidin Camii'nde kılındı. Öğlen namazını müteakip düzenlenen gıyabi cenaze namazı İlçe Müftüsü Usame Anlağan tarafından kıldırıldı.

Yapılan dualardan sonra İslami STK'lar adına Nurettin Şimşek tarafından basın açıklaması okundu.

Cumhurbaşkanı Mursi'nin seçilmesi, askeri darbeyle indirilmesi, cezaevine konulması ve mahkeme salonunda vefatına kadarki süreci anlatan Şimşek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Her türlü olumsuz şartlarda ve sıkıntılı süreçte dahi hakkı hak bilip hak olarak yaşamak ve bu uğurda ölmek insan için en şerefli lütuftur. Biz merhum cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Cenab-ı Hakkın lütfuna mahzar olduğuna inanıyoruz ve bunun için dua ediyoruz. Mısır'ın darbeci yöneticilerine, Mısır halkının huzurunu kaçıran ve geleceğini karartan uygulamalardan vazgeçmesi gerektiğini hatırlatırız. Merhum Muhammed Mursi'ye tekrardan Cenab-ı Allah'tan rahmet dilerken, başta ailesine, Müslüman Kardeşler Teşkilatına ve tüm İslam alemine sabırlar diliyoruz."

“Muhammet Mursi, zalimlerin mahkemesinde şehit olmuştur”

Cenaze namazına katılan Seyfettin Ağırman, “Muhammed Mursi zalimlerin mahkemesinde şehit olmuştur. Bu da gösteriyor ki insan hakları söylemleri İslam coğrafyasında bu hakların Bazı insanlar için geçeli olmadığının delilidir. Olayın mahkeme salonunda gerçekleşmesi ayrı bir garabet ve zulümdür. Cenaze namazına katılan Nusaybinli hemşerilerime, kardeşlerime şahsen çok teşekkür ediyorum. Bildirinin altına imza atan sivil toplum kuruluşlarının yetkililerine teşekkür ediyorum. İslam coğrafyasını birleştiren bir şehide sahip olmamız ayrıca şükür etmemizi gerektiren bir durumdur. Bu  vesileyle kendisine tekrardan Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı, bütün İslam ümmetine ve Müslüman Kardeşler Teşkilatına sabır diliyorum. “şeklinde konuştu

“Bu gün biz de safımızı belli ettik”

Cenaze namazına katılan Hasan Tayfur, ”Bugün buraya Şehit Muhammed Mursi'yi yad etmek için toplandık. Biz de böylece safımızı belli ettik. Onların yolundan, izinden gideceğiz. Onları hiçbir zaman unutmayacağız inşallah. Temennimiz o ki, şehitlerin mübarek kanları, İslam ümmeti üzerine çöreklenen zalimlerin zulümlerinin bitmesine vesile olur inşallah. Rabbim bizleri onların şefaatine nail eylesin. ” dedi. (Cihat Şayık –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir