• DOLAR 32.502
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2479.932
  • ...
Tarım Bakanı Pakdemirli: Selde 3 kişi hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Araklı İlçesinin Çamlıktepe Mahallesinde yaşanan sel felaketi ile ilgili Kaymakamlık binası önünde basın açıklamasında bulundu.

Pakdemirli, "Öncelikle can kayıplarımız maalesef daha evvel sayın valimizin açıkladığı 2 can kaybı şu saat itibariyle 3 can kaybına çıktı. Ben bu kayıplarımız için hepsine Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Hayatını kaybedenlerden birinin Araklı Belediyesi görevlisi, birinin imam hatip, birinin de vatandaş olduğunu aktaran Pakdemirli, "7 vatandaşımız hâlâ kayıp. Bunların 3'ü Büyükşehir görevlisi, bir tanesi DSİ görevlisi, 3 de vatandaşımız kayıp. 4 yaralımız var. Yaralılarımızın durumu iyi. Tahliyeleri yapıldı. Helikopterlerle gerekli yerlere sevkleri yapıldı. Onların sağlık durumlarında önemli durum yok." diye konuştu.

Sel, taşkın ve heyelanla ilgili saat 12.00 civarında uyarılarını yaptıklarını ancak ne olacağını kestiremediklerini belirten Pakdemirli, "Gerekli uyarılar yapılmış olmasına rağmen yani kısaca tabir edecek olursak dağın bir parçasından, dağın bir tarafından kopan bir parça aşağıda dere yatağına geliyor ve dere yatağında sürüklenen çamurlu su aşağıdaki 4 binayı yıkmış. 4 bina ev, altlarında da 2 adet iş yeri var. 2 adet iş yerimizi yıkıyor." diye belirtti.

Pakdemirli, şu ana kadar 76 kişinin tahliye edildiğini belirterek, "Bu konu ile ilgili erken saatlerde gelen ve bizi de ilgilendiren bir haber vardı. Oradaki HES'in hidroelektrik santral borusunun patlaması akabinde de böyle bir olay olduğu söylendi. Tamamen bu gerçek dışıdır çünkü tamamen doğal bir olaydır. Tamamen doğal sebeplerle olmuş bir olaydır. Tamamen doğal sebeplerle de dağdan bi parça koparak bir heyelana sebebiyet vermiştir." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir