• DOLAR 32.576
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.519
  • ...
“Kukla Sisi, kan ve gözyaşı üzerine kurduğu iktidarını yine kanla besledi”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mısır’ın seçimle ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi cuntacı mahkeme salonunda şehadete erişmesi dolayısıyla AK Parti Şırnak İl Başkanlığınca bir basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını İl Başkan Yardımcısı Abdulkerim Gündüz okudu. Gündüz, emperyalist devletlerin kuklası Sisi’nin kan ve gözyaşı üzerine kurduğu iktidarını yine kanla beslediğini söyledi.

Uluslararası hukuku ve insan haklarını yok sayarak Mısır halkını baskı altına alan zalim Sisi'nin, masum insanları acımasızca katlettiğini ifade eden Gündüz,  21’inci yüzyılın Firavunu Sisi’nin, darbeyle elde ettiği iktidarı süresince yüzlerce kişiyi idam ettiğini dile getirdi.

Başta Amerika olmak üzere bazı Batı ülkeleri, maddi ve ideolojik çıkarları uğruna Mısır’da, darbe rejiminin insanlık dışı uygulamalarına karşı sessiz kalarak işkenceleri, haksız yargılamaları ve vahşi idamları görmezden geldiği hatırlatmasında bulunan Gündüz, "2357 gündür Mısır zindanlarındaki direniş destanını sürdüren Muhammed Mürsî, zalimlerin mahkemesinde şehadete yürümüştür. 'Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma!' (İbrahim, 42) diye buyuran bir dinin mensupları olarak bu süreçte bizleri en derinden yaralayan İslam dünyasının suskunluğu olmuştur. Barbar Sisi’ye karşı dur diyen tek dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. İnancımızın gereği ve liderimizin dik duruşuyla Mısır’da insan haklarının hiçlenmesini kabul etmedik, etmeyeceğiz. Biz, Mürsî’nin verdiği onurlu mücadelesinin ve şehadetinin şahidiyiz. İnsanlık, zulme direnenleri ve zulmeden zalimleri unutmayacaktır." ifadelerini kullandı. (Ahmet Uçar – İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir