• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Binlerce Muhammed Mursi bu davaya feda olmak için hazırdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mahkeme salonunda şehadete yürüyen Mısır'ın seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Türkiye'nin her yerinde olduğu Mardin'in Kızıltepe ilçesinde de mülki amir, kurum müdürleri ve halkın yoğun katılımıyla Ulu Cami'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

800 yıllık Tarihi Ulu Cami'de öğle namazı öncesi Şehit Muhammed Mursi'nin ruhuna Kur'an-ı Kerim okundu ve ardından öğle namazı kılındı. Kılınan öğle namazının ardından Şehit Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

"Habil ve Kabil'den bugüne dek, hak batıl mücadelesi devam etmektedir"

Gıyabi cenaze namazı öncesi kısa bir konuşma yapan Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, Habil ve Kabil'den bugüne dek hak ve batıl arasındaki mücadelenin devam ettiğine dikkat çekti.

Taşçı, "Türkiye'nin her yerinde olduğu Sisi'nin kukla duruşma salonunda Şehadet'e yürüyen Mısır'ın seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin gıyabi cenaze namazı kılmak için bir araya geldik. Habil ve Kabil'den bugüne kadar hak batıl mücadelesi devam etmektedir. Yeryüzünde hakkı temsil eden insanlar olacak ve batılı temsil eden insanlar olacak. Firavunlar olacak, Musalar olacak. İbrahimler olacak, Nemrutlar olacak. Önemli olan bu dünya da hakkı savunup onurlu, şerefli ve izzetli bir hayat sürmektir." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından gıyabi cenaze namazına geçildi. Gıyabi cenaze namazı kıldıran İlçe Müftüsü Masum Taşçı, daha sonra duada bulundu.

Gıyabi cenaze namazının ardından konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Yüzer, eski Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, Kanaat Önderi Şeyh Abdurrahman Kahraman, Hikmet-Der Başkanı Molla Ali Özgüç ile vatandaşlar, önemli tespitlerde bulundular.

"Sisi'nin mahkemesindeki yargıç ve savcılar Hazreti Musa dönemindeki büyücülerin gösterdiği mertliği gösterememişlerdir"

Hazreti Musa (Alehisselam) ile Firavunun sihirbazları arasında yaşanan olaya değinen Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer, tarih boyunca Hazreti Musaların ile firavunların mücadelesinin devam ettiğine dikkat çekti.

Yüzer, "Hazreti Musa'nın (Alehisselam) asası Firavunun sihirbazlarının öne sürdüklerini yutunca hakikati gören sihirbazlar, 'Hazreti Musa'nın Rabbin'e iman ettik dediler.' Sihirbazlar Firavunun tehdit ve baskısına boyun eğmeyip şehit oldular. O zaman nasıl ki bir müsabaka vardı ise bugün de Sisi'nin sahte bir mahkemesi vardı ve Muhammed Mursi sahte bir mahkemede yargılandı. Fakat maalesef bugün Sisi'nin mahkemesindeki yargıç ve savcılar Hazreti Musa dönemindeki büyücülerin gösterdiği mertliği gösterememişlerdir. Mısır'ın ilk defa halk tarafından seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı şehit olmuştur. Ümmetin yarasını her yerde hissetmemiz gerekiyor. Biz de Kızıltepe halkı olarak gıyabi cenaze namazına katıldık. Allah kendisine rahmet etsin. Rabbim şehitlik mertebesine erdirsin. Gıyabi cenaze namazına katılan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Şehadet, ölüm demek değil, gerçek ve mutlu bir hayatın başladığı andır"

Bugün sırtını çağın firavunlarına dayanan satılmış işbirlikçi Sisi'nin tiyatro mahkemesinde şehit olduğu Muhammed Mursi'nin günü olduğunu belirten eski dönem AK Parti Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, şöyle devam etti:

"Müslümanlara ümmeti Muhammed'e şunu söylüyorum: Bu şehadet birliğe, uyanmaya ve kıyama vesile olsun. Resulullah'ın (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Mekke'de yaktığı İslam meşalesinin dünyanın her tarafına ulaştıracak bir vesile olmasını diliyorum. Şehadet, ölüm demek değildir. Şehadet, gerçek ve mutlu bir hayatın başladığı andır. Günümüzün temsilcisi Muhammed Mursi'dir. İnşallah onun kanı iki şeye vesile olacak. Zalimler ve kan dökücüler onun kanında boğulacaklar. Ve onun kanı dünya mazlumlarına, Müslümanlara ve Mustazaflara inşallah bir meşale görevi yapacak. İnşallah çağın emperyalizmi, zalimleri, müstekbirleri bu kanın yaktığı meşale aşk ve şehadet arzusu karşısında mağlubiyeti tadacaklardır."

"Binlerce Muhammed Mursi bu davaya feda olmak için hazırdır"

Muhammed Mursi'nin şehadetinden dolayı bugün İslam âleminin büyük bir yas içerisinde olduğuna dikkat çeken bölgenin kanaat önderlerinden Şeyh Abdurrahman Kahraman, şöyle devam etti:

"Bizim bu yasımızı hafifleten manevi iman ve bir güç vardır. Bu davanın öncüsü olan Hasan El Benna'nın çok güzel bir sözü var, diyor ki; 'Karanlığın en yoğun olduğu an sabahın en yakın olan zamandır.' Bugün İslam âlemi büyük bir karanlığın içerisindedir. İnanıyorum ki bu karanlığın sonunda aydınlık yakındır. Firavunlar nasıl Hazreti Yusuf'u (Aleyhisselam) zindana attılarsa bugün firavunların sistemi yine Mısır'da devam ettirmektedir. Ama sonuç Hazreti Yusuf'un (Aleyhisselam) zaferiyle neticelendi. Onlar zannediyorlar ki bu davayı bu şekilde bitirecekler. Ama asla bu gerçekleşmeyecektir. Bugün bir Muhammed Mursi gitti ama binlerce Muhammed Mursi bu dava için feda olmak için hazırdır. Allah (Celle Celaluhu) büyük dava adamı ve büyük mücahit Muhammed Mursi'nin Şehadetini kabul etsin ve ruhunu şad etsin."

"İnşallah Mursi'nin şehadeti İslam ümmetinin birliğine direnişine ve uyanışına vesile olur"

Muhammed Mursi'nin Mısır'ın Firavununa karşı mücadele ettiği ve hiç taviz vermeden hakkı savunduğu için şehit olduğunu dile getiren Hikmet-Der başkanı Molla Ali Özgüç, "Muhammed Mursi israile karşıydı ve israilin haritadan silinmesi için bütün bir mücadele verdi. İsraili tehdit eden kim olursa olsun kesinlikle küfür emperyalizmi onun gitmesi için tüm çabayı sarf etmektedir. Mursi mazlumların hamisi olduğu ve Suriye meselesinde hakkı savunduğu için başta israilin kuklası ve kölesi olan rezil Sisi olmak bütün küfür emperyalizmi onun gitmesi ve şehit olması için çaba sarf etti. İnşallah Mursi'nin şehadeti İslam ümmetinin birliğine direnişine ve uyanışına vesile olur." temennisinde bulundu.

"İnşallah Sisi'nin akıbeti Enver Sedat'ın akıbeti gibi olur"

"Müslümanlara böyle eziyet ve cefa veren zalimlerin Allah belasını versin. Mekânları cehennem olsun" diyen vatandaşlardan Sultan Kurtay ise şunları söyledi: "İslam âleminin başı sağ olsun. Ölüm, ehli iman için bu dünyadan daha güzel olan bir âlemin kapısıdır. Ölüm, Mursi için değildir, asıl ölüm Sisi'ye ve onun gibileredir." (Mehmet Aslan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir