• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Cezaevi`nde Kuran-ı Kerim Öğrenme Seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu kapsamda `En Güzel Kuran-ı Kerim Okuma Yarışması` düzenlendi.

Kuran-ı Kerim`i öğrenme ve güzel okumaya özendirme amacıyla düzenlenen yarışmaya 6 mahkum katıldı. Burdur Cezaevi Konferans Salonu`nda düzenlenen yarışmanın jüri üyeliğini Müftü Yardımcısı Halil Taş, Ulu Cami İmam Hatibi Nuri Çınar, Cezaevi Vaizi Özcan Çoban, İmam Hatip Bünyamin Öztaş yaptı. Mahkumlar Kuran-ı Kerim`i en güzel şekilde okuyarak, jürinin karşısına çıktı.

Yarışmaya giren mahkumlara Kuran-ı Kerim, ilmihal ve çeşitli hediyeler verildi. Bu tip yarışmaların galibinin katılan herkes olduğunu belirten Müftü Yardımcısı Halil Taş, "Burada ki amacımız Kuran-ı Kerimi sevdirmek. Şuana kadar yapılan çalışmada birçok kardeşimiz Kuran okumayı öğrendi. Teşvik amacıyla bu yarışmayı tertip ettik. Hadis-i Şerifte buyuruluyor ki, `İnsanların en hayırlısı Kuran öğrenen ve öğretendir`." şeklinde konuştu.

Yarışmaya, Burdur Müftü Yardımcısı Halil Taş, Ulu Cami İmam Hatibi Nuri Çınar, Cezaevi Vaizi Özcan Çoban, İmam Hatip Bünyamin Öztaş, Cezaevi Birinci Müdürü Yusuf Bulut, Kurum İkinci Müdürleri Çetin Çalışkan, Halil Ateş, Hasan Hüseyin Türk, tutuklu ve hükümlüler katıldı. Program, İmam Hatiplerin dua etmesi ile sona erdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir