• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
"Nice Mursiler İslam davasına sahip çıkacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan karar neticesinde, Muhammed Mursi'nin şehadeti sebebiyle 81 il ve ilçelerinde öğle namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şehid Mursi için Bingöl'deki Ulu Camii’nde öğle namazından hemen sonra halkın yoğun katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı.

Öğle namazı sonrasında Ulu Camii’nde İl Müftüsü Muharrem Genç tarafından Muhammed Mursi ve dünyanın birçok yerinde zulme uğrayan Müslümanlar için dua edildi. Yapılan duaya cami cemaati hep birlikte "âmin" diyerek eşlik etti.

Kılınan gıyabi cenaze namazı ardından konuşan İl Müftüsü Muharrem Genç, Muhammed Mursi'nin, şehadet şerbetini içmesinin Müslümanlar için bir sevinç hükmünde olduğunu söyledi.

Muhammed Mursi gibi bir İslam liderinin uğradığı zulmün ne ilk ne de son olacağını dile getiren Müftü Genç, şunları söyledi:

"Çünkü La ilahe illallah, Muhammedün resulullah davası uğrunda şehadet şerbetini soğuk su gibi içerek, Allah'ın yolunda en kıymetlisi olan canını vermeye hazır milyarlar vardır.  Onun için bu dava ayaktadır. Onun için La ilahe illallah Muhammedün Resulullah davası dipdiri, aynı şekilde ayakta ve hiçbir şeyini kaybetmeden menşeini Kur'an ve sünnetten alarak geçmişteki olduğu gibi yine ayaktadır. Onun için Muhammed Mursi şehid olur ama İslam dünyasında binlerce onun gibi kaliteli, bilgili, Muhammed Mursi’den ilham alarak iyi yetişmiş, nice Mursiler yetiştirerek İslam davasına sahip çıkar. Bu zulmün artık İslam ülkelerinden kaldırılmasını temenni ediyoruz. Halkın yetiştirdiği bu evlatlarımızın bu şekilde kenarda köşede, idam sehpalarında artık heder olmalarına gönlümüz razı değildir. İnşallah bu son olur." dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir