• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
"Mademki ölüm bir defa gelecek neden Allah için olmasın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mısır'ın cunta mahkemesine çıkarıldığı sırada şehadete erişen Muhammed Mursi için Siirt'te kılınan gıyabi cenaze namazında konuşan Siirt Müftüsü Ahmet Altıok, "Firavun ve Nemrutların, Ebu Cehil ve Ebu Leheblerin akıbetleri ne olduysa onların da akıbeti böyle olacaktır." dedi.

Muhammed Mursi'nin Peygamberin gerçek takipçisi ve gerçek bir lider olduğu için hedef alındığına dikkat çeken Altıok, zafer İslam ve Müslümanlarındır ama herkes sorumluluğunu yerine getirmeli, temiz ve inançlı olmalı ki ahirette hesabını verebilsin." ifadelerini kullandı.

Gıyabi cenaze namazı öncesi Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, Muhammed Mursi'nin neden şehid edildiğini şu cümlelerle ifade etti:

"Muhammed Mursi, Peygamberin gerçek takipçisi ve gerçek bir lider olduğu için hedef alındı. Biz Müslümanlar, lider olmadan bir yığıntı haline geliriz, topluluk olamayız, güçlü olmayız, bu nedenle büyük liderler vücuda getirmek zorundayız."

"Mazlumlara hayat hakkı tanımayanların korkulu rüyası olmamız lazım"

Altıok, "Allah buyuruyor ki: 'Güç, uçak, bomba hazırlayın, sizin bilmediğiniz düşmanlarınıza karşı heybetiniz, caydırıcılığınız artar ve sizden korkarlar.' Müslümanlar korkulacak insanlar değildirler ama zalimlerin, hainlerin, münafıkların, İslam'a ve Müslümanlara, mazlumlara hayat hakkı tanımayanların korkulu rüyası olmamız lazım. Müslümanlar gittikleri yere barış ve huzur götürmüşlerdir. Onlar gibi vahşet bizim tarihimizde yoktur. 'Size karşı savaşanlarla siz de savaşın ama aşırıya gitmeyin.' diye buyuruyor Allah. Ama bizler, hiçbir zaman aşırıya gitmemişiz ama onlar her tarafı yakıp yıkmış ve neredeyse insanlığın kökünü kazıyacak derecede katliamlar yapmışlardır ve yapmaya devam etmektedirler." şeklinde konuştu.

"Mademki ölüm bir defa gelecek niye Allah için olmasın"

Firavun ve Nemrutların, Ebu Cehil ve Ebu Leheblerin akıbetlerinin ne olduğunu herkesin çok iyi bildiğine dikkat çeken Altıok, zaferin İslam ve Müslümanların olacağını, ancak bunun için de herkesin sorumluluğunu yerine getirmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

Altıok, "Bir olmamız, güçlü olmamız lazım. 'Mademki ölüm bir defa gelecek, niye Allah için olmasın?' diyor Şeyh Şamil. Muhammed Mursi, İslam şehidi, hafız devlet başkanıydı. 7 dil biliyordu, çok kültürlü bir dava adamıydı. Diyor ki: 'Çocuklarımız bizim için adamdı diyecekler, dik durmamız lazım.' Allah, hükmünde üstündür, galiptir ama insanlar bunu bilmezler. Müslümanlar, temiz ve inançlı olsun, sağlam ve dik dursun. Görev ve sorumluluklarını yerine getirerek hayatını sürdürsün ki ahirette hesabını verebilsin." şeklinde konuştu

"İnandığı dava uğruna can veren büyük bir insandır Muhammed Mursi"

"Hiç birimiz, dinimizi dünya karşılığında satmayalım." diyen Altıok, dinimizin emrettiği gibi yaşamamız halinde aziz ve üstün olacağımızı dile getirdi.

Altıok konuşmasını, hayatını Mısır zindanlarında işkencelerle geçiren Muhammed Mursi'nin şu sözleri ile sonlandırdı:

"Hapse atıldığı zaman halkına şu mesajı vermiştir: 'Mısır'ın özgür halkına benden selam söyleyin. Onlara deyin ki, kardeşiniz Mursi, sonuna kadar direnecek ve dinini dünyasına satmayacak.'

Allah ondan razı olsun, ona rahmet eylesin. Rabbim bu güzel seçkin şehidlerin davasından bizleri ayırmasın."

"Halk tarafından seçilmiş bir Melik, firavunlar ve çevresi tarafından katledildi"

Yıllarca firavunlarla yönetilmiş Mısır'da ilk defa halk tarafından seçilmiş bir Melik'in, firavunlar ve çevresi tarafından katledildiğini belirten Siirt Kızılay Şube Başkanı Nihat Altunç, "Büyük bir darbe gerçekleştirildi ve binlerce insan katledildi. Acımız var. Bir mü'min kardeşimizi uğurlamanın acısını yaşıyoruz. Darbe sonucunda tekrar firavuni bir yönetim başa geçmiş oldu ve dün 6 yıldır Mısır zindanlarında mahpus olan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, çıkarıldığı mahkemede şehid oldu. Ümmet olarak hepimiz mahzunuz." ifadelerini kullandı.

"Dış güçler Müslümanların bir yıl iktidarda kalmasına tahammül edemedi"

"Tarih boyunca firavunlar devam edecektir ve inşallah Musalar da devam edecektir." diyen 85 yaşındaki Tahir Yoğruş, "Muhammed Mursi, asrın firavunlarına karşı mücadele etmiştir. 1846'da İngilizler, Osmanlı'dan kopardığı Mısır'ı kendilerine göre dizayn etmişlerdir ve Mısır'daki son seçimlerden sonra Müslümanların bir yıl iktidarda kalmasına tahammül edemedi dış güçler. Allah Muhammed Mursi'nin şahadetini kabul etsin." şeklinde konuştu. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir