• DOLAR 32.578
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2487.854
  • ...
“Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesinde “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur’an Olsun” sloganıyla başlayan Yaz Kur’an Kursları başladı. Müftü Vekili Süleyman Bür, toplam 65 camide ders verileceğini söyleyip herkesi yaz Kur’an kursuna davet etti.

İlçedeki camilerde ders başı yapan kız ve erkek çocuklar hem öğreniyor hem de oyun oynayarak eğleniyor. Öte yandan camide sadece Kur’an-ı Kerim ve elifba dersi değil, bunun yanı sıra ahlak, fıkıh gibi derslerin de verileceği belirtildi.

Yaz Kur’an kursları hakkında değerlendirmelerde bulunan İlçe Müftü Vekili Süleyman Bür, çocukların Kur’an ahlakı ile yetişmesi için çalıştıklarını söyledi.

Bür, “Hazreti Peygamber (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)  buyuruyor ki;  ‘En hayırlı olanınız Kur’an-ı Kerimi öğrenen ve öğreteninizdir.' Bizler de en hayırlı insan olabilmek için uğraşmalıyız. Bu manada çocuklarımıza Kur’an-ı Kerimi öğreterek, çocuklarımız da Kur’an-ı Kerimi öğrenerek bu hadisin gereğini yerine getirmiş oluruz inşallah. Yaz Kur'an kurslarımız başladı ve 9 Ağustos’a kadar devam edecek. Gerekli tüm hazırlıklarımızı yaptık. Çocuklarımızın Kur'an ahlakı ile yetişmesi için elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz. Hazreti Peygamberin hadisine mazhar olmak istiyoruz. Okullar açıldığı zaman Hilvan nasıl ki cıvıl cıvıl oluyor, herkesi farklı bir heyecan kaplıyorsa, aynı duygu ve düşüncelerle yaz Kur'an kursu için de bu havayı oluşturmak istiyoruz.  Hilvanlılar olarak velilerimizi duyarlı olmaya davet ediyorum.” diye konuştu

“Camilerde çocuklar kimi rol model alacaklarını öğrenecek”

Velilerin gerekli duyarlılığı göstereceğine inandığını söyleyen Bür, “Çocuklarımızın elinden tutup ilk birkaç gün beraber camiye kursa getirelim.  Aynı heyecan, duygu ve düşünceleri veliler de yaşasın. Biz camilerimizde çocuklara sadece Kuran'ı Kerim lafzını öğretmeyeceğiz. Allah'ın izni ve inayetiyle onlara Kur'an ahlakını da öğretmeye çalışacağız. Hilvan merkezde 14 camide ve köylerle beraber toplam 65 yerde Kuran-ı Kerim dersi verilecek. Hazreti Peygamber bir hadisi şerifinde ‘İçerisinde yani gönlünde Kuran-ı Kerim'den bir parça olmayan (Kur'an'dan bir ezberi olmayan) kişi harap olmuş bir ev gibidir’ buyuruyor. Maalesef yeni nesil Kur'an-ı Kerim'den habersiz yetişiyor.  Hafızalarında Kur'an ezberinden neredeyse bir şey bulunmuyor. Zihinleri batı kültürüyle yoğrulmuş şeylerle bulanmış olarak büyüyorlar.” İfadeleri kullandı.

 

“Camilerde Peygamberlerin hayatı anlatılacak”

Camilerde Peygamberlerin hayatının anlatılacağını vurgulayan Bür, “Çocuklarımız Kuran-ı Kerim ile meşgul olup, peygamberlerin kıssalarını okuduklarında kimleri örnek almaları gerektiğini de öğrenmiş olacaklar. Bu anlamda hayırlı bir neslin yetişebilmesi için Kur’an-ı Kerim olmazsa olmazdır. Normalde kurs çocuklara yöneliktir ama büyükler de gelip katılım gösterebilirler. Ben bütün Hilvan halkına şunu söylemek istiyorum. Bir seferberlik ilan edelim velilerimizden şunu istirham ediyorum. Evlatlarının ellerinden tutup İlk birkaç gün camiye getirsinler. Sokaklarımız göğüslerinde Kur’an-ı Kerim taşıyan kız ve erkek çocuklarımızla dolsun. Bunu da biz değil ancak aileler başarabilir, bunu Hilvan halkından bekliyoruz.” dedi (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir