• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Adaylar vaatlerini sıraladı! ÖLÇÜ HALKA VE HAKKA HİZMET OLMALI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Günlerdir Türkiye’nin gündeminde olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının ortak yayını önceki akşam gerçekleşti. Binali Yıldırım ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu iptal edilen 31 Mart seçimleri tartışmalarının ardından vaatlerini sıraladı. CHP adayı Ordu valisine hakaret ettiğini bir kez daha inkar ederken Binali Yıldırım da İstanbul’un sorunlarına ilişkin çözümlerini açıkladı. Seçime bir hafta kala seçmenlerin halka ve Hakk’a hizmet edecek adaya oy vermesi bekleniyor.

PROGRAM KARARSIZ SEÇMENE ETKİ EDEBİLİR

Tüm Türkiye’nin yakından takip ettiği İstanbul Büyükşehir seçimlerinde kritik bir viraja girildi. Adaylar son bir hafta kala kozlarını ekranda paylaştı. Öncesinde belirlenen formatla adaylara eşit sorular soruldu, eşit süreler verildi. Özellikle sandığa gitmeyen veya kararsız olan seçmenleri etkileyeceği düşünülen ortak canlı yayın sakin bir ortamda geçti. Her iki adayın da temkinli olduğu gözlenirken moderatör İsmail Küçükkaya’nın muhalifliği zaman zaman kendini gösterdi. Program, iptal edilen 31 Mart seçimlerinin bitmeyen tartışmalarının gölgesinde başladı. Binali Yıldırım ısrarla, CHP’nin neden oyların yeniden sayılmasına karşı çıktığını sordu fakat CHP adayından beklenen cevap gelmedi. Programın başındaki bir diğer tartışmalı konu ise geçersiz oyların sayılmasıyla Binali Yıldırım’ın artan oyları oldu. Seçimlerin iptali sonrası ‘Çünkü çaldılar’ sloganıyla mağduriyetini sloganlaştıran Yıldırım, program sırasında da oylarının çalındığını ve çalanların YSK tarafından bulunması gerektiğini ifade etti.

BÜTÜN TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE VALİYE HAKARETİNİ İNKAR ETTİ

Programın en çarpıcı noktalarından biri de İstanbul’u yönetmeye talip olan CHP adayının tüm Türkiye’nin gözleri önünde Ordu valisine yönelik sarf ettiği hakaretleri inkar etmesi oldu. Bir televizyon kanalında Ordu havalimanında yaşanan arbede sırasında CHP adayının valiye yönelik söylediği “Valinizi itlik yapmıştır” sözlerinin yayınlanması gündeme bomba gibi düşmüştü. Polis kayıtlarında da yer alan ifade CHP adayının makyajının döküldüğü yorumlarını da beraberinde getirmişti. Olaydan üç gün sonra tatil dönüşü kameralar karşısına geçen CHP adayı kendisine yöneltilen soruya önce, ‘Vali benden özür dilemeli’ diye cevap vermiş ardında da ‘Ben valinin basitliğini ifade ettim, yorgundum kelimeler ağzımdan çıkmıyordu’ diyerek kendini savunmuştu. Bu skandal savunmasını ortak canlı yayında da sürdüren CHP adayı skandala imza attı.

CHP ADAYININ VAATLERİ YALANLARININ GÖLGESİNDE KALDI

CHP adayının, ‘program sorularını Binali Bey istedi’, ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterinin 3 makam aracı var’, ‘CNN Türk’teki kameramanlar beni çektikleri için işten kovuldu’ ve ‘Saadet Partisi adayının oğlu İGDAŞ’tan kovuldu’ gibi iddialarının yetkili ağızlarca saatler geçmeden yalanlanması kendisine duyulan güvenin de zedelenmesine sebep oldu. CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı vaatler kampanya sürecinde dile getirdiği iddiaların gölgesinde kaldı. Ayrıca seçmenler üzerinde olumsuz etki bırakarak ‘acaba bu vaatler de mi iddia ettikleri gibi olacak?’ algısı oluşturduğu görüldü.

BİNALİ YILDIRIM VAATLERİYLE GÖZ DOLDURDU

Ulaştırma Bakanlığı döneminde yapılan büyük projelerle anılan Yıldırım, program sırasında ısrarla vaatlerini anlatmak istediğini dile getirdi. İstanbullulara doğalgazda %10 indirim müjdesi veren Yıldırım, ayrıca evlenecek gençlere 8 bin lira yardımda bulunulacağını söyledi. İşsizlik maaşı alacaklara toplu ulaşımın ücretsiz olacağı vaadini de veren Yıldırım en büyük projesinin İstanbulluların raylı sisteme ulaşımını kolaylaştıracağı ve trafikte geçen süreyi 30 dakika kısaltacağını sözlerine ekledi. Yıldırım Tuzla’da ilaç saniyesine yönelik fabrika kurulacağı vaadinde de bulundu. Ayrıca 500 bin kişiye istihdam sözü de veren Binali Yıldırım, yeşil alanların arttırılması da dahil onlarca projesini sıraladı. Program sırasında sürenin vaatlerini anlatmaya yetmediğini belirten Yıldırım, program sonrası vaatlerini anlatmayı sosyal medyadan sürdürdü.

BEYLİKDÜZÜN’DE 11 KREŞİN YALNIZCA 1’İNİ YAPMIŞ

CHP adayı Ekrem İmamoğlu da vaatlerini anlattı. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan kararla ulaşıma ve suya yapılan indirimi kendisinin yaptığını ifade etti. CHP adayı vaatleri arasında en yakın zamanda 150 mahalleye kreş açılacağını da söyledi. CHP adayı, Binali Yıldırım’ın Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde 11 kreş sözü verdin sadece birini yaptın’ hatırlatmasını ise duymazdan geldi. 0-4 yaş arası çocuğu olan annelerin toplu ulaşımdan yararlanacağı vaadi de CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun vaatleri arasındaydı. Kentte resmi rakamlara göre 500 bin Suriyeli olduğunu ifade eden CHP adayı, bununla ilgili belediye bünyesinde göçmen masası kuracağı vaadinde bulundu. Yıldırım ise gelmeden önce bilgi aldığını ve İBB bünyesinde mültecilerin sorunlarıyla ilgilenen bir birimin olduğunu ifade etti.

CHP’NİN İPTAL ETTİRDİĞİ ÖĞRENCİ BURSLARI CHP ADAYININ VAADİ OLDU

CHP adayı 75 bin öğrenciye 400 lira burs verileceğini de vaatleri arasında sıraladı. Bu konuda düzetme yapan Binali Yıldırım, 2008 yılında belediyeler tarafından verilen bursların CHP’nin başvurusu üzerine iptal edildiğini hatırlattı. Şuan yasalar olarak belediyelerin burs verme yetkisinin olmadığının da altını çizdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir