• DOLAR 32.494
  • EURO 34.566
  • ALTIN 2496.35
  • ...
HÜDA PAR'dan Muhammed Mursi'nin şehadetine ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahkeme salonunda şehadete erişen Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Genel Merkezi, "İslam ümmeti, aziz İslam davası var olduğu müddetçe, şehid Muhammed Mursi'ye bu duruş ve direnişi için minnettar kalacak ve yolunu sürdürecektir." denildi.

Mesajda, Şehid Muhammed Mursi'nin de diğer ihvan liderleri gibi izzetli bir duruş ortaya koyduğunu, zalimlerle asla uzlaşıyı kabul etmediğinin altı çizildi.

Ahzap Suresinin, "Mü'minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah'a verdikleri söze sâdık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehit olmuştur). Bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir." Mealindeki ayetin hatırlatıldığı mesaj, şöyle devam etti:

"Mısır'ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi, zulüm ve diktatörlüğün icra edildiği mahkeme salonunda şehit olmuştur. Kendisi yıllardan beri zalim Sisi cuntasının zindanlarında en ağır işkence ve kötü muamelelere karşı onurlu ve izzetli bir mücadele ortaya koymuştur. Mursi, yüze yakın İhvan-ı Müslimin lideri ile birlikte aziz İslam bayrağını hiçbir zaman yere düşürmeyerek diğer tevhid kahramanları gibi bir duruş ortaya koymuştur."

"İslam ümmeti, Şehid Muhammed Mursi'ye bu duruş ve direnişi için minnettar kalacak ve yolunu sürdürecektir"

Muhammed Mursi'nin zalimlerle azla uzlaşmayı tercih etmediğinin altı çizilen mesajda, "Mısır cuntasının kendisine ve dava arkadaşlarına reva gördüğü haksızlık, zulüm ve işkencelerin yanında, İslam ümmeti tarafından yalnız bırakılmışlığın derin acısını ve hüznünü de iliklerine kadar hissetmiştir. Ancak buna rağmen asla zalim ile uzlaşmayı tercih etmemiş, selefleri gibi geride kalan dava arkadaşlarına kutlu bir liderlik mirası bırakmıştır. İslam ümmeti, aziz İslam davası var olduğu müddetçe, şehid Muhammed Mursi'ye bu duruş ve direnişi için minnettar kalacak ve yolunu sürdürecektir." ifadelerine yer verildi.

Son olarak tüm İslam âlemine taziyenin sunulduğu mesajda, "Bu vesile ile HÜDA PAR olarak Muhammed Mursi'nin şehadetini tebrik ediyoruz. Direniş ve kararlılık timsali aziz ailesi, dava arkadaşları ve ihvan-ı Müslimin Cemaati başta olmak üzere bütün İslam ümmetine taziyelerimizi iletiyoruz." denildi. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir