• DOLAR 32.539
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2440.497
  • ...
"Mısır cuntası ve emperyalizmin temsilcisi ABD bu cinayetin ortağıdırlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, darbeci Sisi tarafından hapse atılan Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda şehid olması nedeniyle değerlendirmede bulundu.

Rehber TV'de Kenan Çelik'in sunduğu "Gündem Özel" programına telefon bağlantısıyla açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aslan, Mısır halkının teveccühünü, takdirini alarak meşru bir şekilde iktidara gelen Muhammed Mursi'nin şehadetinde küresel emperyalizmin sebep olduğunu söyledi.

Muhammed Mursi'nin şehadetini tebrik ederek konuşmasına başlayan Aslan, "Mücadele etmekten geri durmayan, Hakkın üstün gelmesi için elinden geleni yapan, 'Mısır'ın çocukları, Mısır'ın halkı için gerekirse başımı veririm' diyen dava adamı, Mısır'ın ilk meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi şehadete kavuştu. Şehadetini tebrik ediyoruz, ailesine, yakın akrabalarına ve bütün Mısır halkına sabırlar diliyoruz." dedi.

"Mursi, halkının teveccühünü, takdirini aldı ve meşru bir şekilde iktidara geldi"

Muhammed Mursi'nin yaşadıklarıyla şehadeti hak ettiğini sözlerine ekleyen Aslan, "Şehadet öyle bir şey ki, rabbimiz herkese nasip etmiyor. Bu yolda mücadele eden ve gerçekten hak edene şehadet nasip oluyor. Muhammed Mursi de bu kadar zindan hayatından sonra, yaşadığı sıkıntılardan sonra şehadetle taçlandırıldı ve rabbine kavuştu. Mursi, halkının teveccühünü, takdirini aldı ve meşru bir şekilde iktidara geldi. Ama zalimler bunu hazmedemedi ve Muhammed Mursi'yi yasadışı yollarla, darbelerle indirerek zindana attı. Muhammed Mursi tüm bu süreçlerde hep kazandı. Müslümanlar bu noktada Muhammed Mursi'ye sahip çıkma oranında kazandılar." ifadelerini kullandı.

"Gerçek manada ümmet olarak Muhammed Mursi'nin davasına sahip çıkabildik mi?"

Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gerçek manada ümmet olarak Muhammed Mursi'nin davasına sahip çıkabildik mi? Bunu sorgulamamız gerekmektedir. Bu konuda ümmet ne kadar destek çıkıyor veya ne kadar üzerine düşeni yapıyor diye düşünmemiz gerekmektedir. Bu şehadet vesilesiyle ümmet bunu sorgulamalıdır. Mısır'ın cuntacıları, firavunları ve onlara destek çıkan sözde âlimler ile emperyalizmin temsilcisi ABD, bu cinayetin ortağıdırlar."

Son olarak başta Muhammed Mursi'nin ailesi olmak üzere ümmete başsağlığı mesajını sunan Aslan, zalimlerin zulmü altında inim inim inleyen İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının son bulması adına İslam âlemine vahdet çağrısında bulundu. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir