• DOLAR 32.572
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2501.57
  • ...
İmamoğlu, 3 konuya cevap veremedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM Başkanlığına sundukları kanun teklifinin detaylarını gazetecilerle paylaşırken, Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı ortak canlı yayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Muş, dünkü programda Ekrem İmamoğlu'nun, kamuoyunun 3 konuya yanıt vermesini beklediğini ancak kendisinin cevap veremediğini savundu.

Kamuoyunun Ordu'da yaşanan hadiseyle ilgili tatmin edici bir cevap beklediğini ancak Ekrem İmamoğlu'nun bunu da inkar yoluna gittiğini ifade eden Muş, şunları söyledi:

"Çok yakın arkadaşı, aynı odada kaldığını söylediği okul arkadaşı Fatih Portakal bile orada hakaret olduğunu, kendilerinin bunu yayınlamaları halinde RTÜK tarafından ceza yiyebileceklerini ifade etmesine rağmen (İmamoğlu) kendisi milletin gözünün içine baka baka bunu inkar etmiştir, yalan söylemiştir. Ekrem Bey'in behemehal 82 milyon milletimizden özür dilemesi gerekir. İstanbullu, hiç kızarmadan, sıkılmadan bu kadar kolay yalan söyleyen birine İstanbul'u emanet etmeyecektir. Tartışma sırasında Ekrem Bey bazı vaatler dile getirdi ve Binali Yıldırım kendisine bir soru sordu. 2014'teki seçim kampanyasında Beylikdüzü'nde her mahalleye bir kreş açacağı sözü vermiştir Ekrem Bey, 'Bu kreşleri açtın mı?' sorusuna cevap verememiştir."

"Bu kaynak nerede?"

Ekrem İmamoğlu'nun, Beylikdüzü Belediyesinin devraldığında belediyenin 104 milyon borcu olduğunu, belediyeyi 31 Mart'ta devrettiğinde bu borcun 457 milyona çıktığını ileri sürdü.

Önceki 5 yılda eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un, 15 milyon lira satış geliri elde ettiğini hatırlatan Muş, "(İmamoğlu) Kendisi görevi bıraktığı zamana kadar 140 milyon lira satış geliri elde etmiştir. Bunlar merkezi hükümetin gönderdiği kaynakların, inşaat harçlarından, emlak vergilerinden elde ettiği gelirlerin dışındadır." değerlendirmesinde bulundu.

Belediyenin satış gelirlerinin 9 kat, bütçesinin ise 4,5 kat arttığını ancak vadedilen projelerden yalnızca ikisinin hayata geçtiğini söyleyen Muş, şunları kaydetti:

"Onları da söyleyeyim, Özgecan Aslan Kültür Merkezi, Şenay Aybüke Yalçın Gündüz Çocuk Bakımevi projesini hayata geçirmiştir. Ben de İstanbul Milletvekili ve İstanbul'da yaşayan biri olarak şu soruyu sorma hakkına sahibim, hem bu kadar kaynak kullanıldı hem de bu projelerin hiçbiri hayata geçirilmedi. Peki bu kaynak nerede? Ekrem Bey'in çıkıp bu kaynağı nerede kullandığını sizlere göstersin."

"Oyum Binali Yıldırım'a"

"İstanbul seçmeni olarak dünkü programdan sonra fikirleriniz değişti mi?" sorusu üzerine Muş, "Binali Bey ile yakın çalışmış biriyim, dolayısıyla kendisini yakından tanıyorum. Ekrem Bey de üçüncü bölgedeydi. Sizler belki Ekrem Bey'i yeni tanıyorsunuz ama ben üçüncü bölgede ortaya koyduğu, 'yapacağım' dediği projeleri yapmadığını, adaylığını açıkladıktan sonra belediyeyi hangi şartlarda alıp hangi şartlarda bıraktığını bilen biriydim. Binali Yıldırım'ın bu işi layıkıyla yapacağına adaylar açıklandıktan itibaren inanan biriyim. Benim oyum Binali Yıldırım'adır, tarafım Binali Yıldırım'ın tarafıdır." şeklinde konuştu.

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir