• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
Avrupa Yetim Eli'nden teşekkür mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Yetim Eli, yayımladığı bir mesajla, kısa bir süre önce kurulmasına rağmen dünyanın farklı coğrafyalarında muhtaçlara yardım ulaştırılmasına vesile olan başta hayırseverler olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Avrupa Yetim Eli Yönetim Kurulu adına yayımlanan mesajda, "Avrupa Yetim Eli olarak ilk Ramazan ayını geride bıraktık. İlk Ramazan'ımız olmasına rağmen gerek Türkiye’de gerekse de dünyanın onlarca ülkesinde onlarca farklı noktaya ulaşabildiysek eğer, bu, bizlere güvenen siz hayırseverler sayesindedir. Bizlere güvenerek zekât, fitre, sadaka gibi hayırlarını teslim edip yetim giydiren, gıda kolileri dağıtan, su kuyuları açan, iftar sofraları kurup hayırlara ortak olan siz değerli hayırseverlerden binlerce kez Allah razı olsun. Allah Teâlâ hayırlarınızı kendi katında kabul buyurarak ahrette sizler için bir ışık kılsın." denildi.

Ramazan ayında yapılan yardımlarla hayırseverlerin büyük bir başarıya imza attığına değinilen mesajda, "Avrupa Yetim Eli’ne güvenerek hayırlarını teslim eden siz hayırseverler;  Uganda, Benin, Togo, Madagaskar, Somali ve Nijerya’da yüzlerce yetimi giydirip, binlerce ihtiyaç sahibine gıda kolisi ulaştırdınız ve iftar sofraları düzenlediniz. Yine sizler bağışlarınızla ta Arakan Müslümanlarına ulaştınız. Zulüm altında inleyerek ülkelerini terk eden Arakan Müslümanlarının kaldıkları kamplara ulaşan siz hayırseverler orada da Ramazan ayı boyunca günlük iftar sofraları kurdunuz ve unutulmaya yüz tutan acıları hafifletmek adına Arakanlı mazlumlara gıda kolileri bağışladınız. Gazze’de Avrupa Yetim Eli aracılığıyla bütün Ramazan boyunca iftar sofraları tertip edenler yine sizler oldunuz. Avrupa Yetim Eli olarak bombalar altında yaşamaya çalışan mazlumlara ulaştıysak eğer, sizin sayenizde ulaştık. Yemen’de verdiğiniz iftarlardan yüzlerce mazlum, sizlere dua ederek doyurdu karınlarını.  Yine siz hayırseverler Yemen’de dağıttığınız yardım kolileriyle binlerce çocuğun yüzündeki tebessüm, gözlerindeki umut oldunuz. Sadece Afrika ya da Uzakdoğu Asya’ya ulaşmadı öpülesi elleriniz. Balkan ülkelerinde yaşayan ihtiyaç sahipleri de Avrupa Yetim Eli ile tanışırken aslında sizdiniz onlara ulaşan gıda kolilerinin gerçek sahipleri." ifadelerine yer verildi.

Dış yardımlar kadar Türkiye’nin 15 ayrı noktasında da binlerce ihtiyaç sahibine gıda kolisi ulaştırıldığına değinilen mesajda, "Avrupa Yetim Eli, sizlerin ihlas dolu hayırlarını gıda kolilerine paketleyerek sizlerin adına hak sahiplerine ulaştırdı. Tüm bunların yanında Türkiye’deki yetimleri de unutmayarak 6 ayrı şehirde yetimlere ulaşarak onları giydirdiniz. Hediye ettiğiniz bir çift ayakkabıyı giyen bir yetimin gözlerindeki mutluluk, elbette sizler için Cennet’e dikilen bir hayır ağacıdır. Emin olun ki; şu anda Nijerya’da, Benin, Somali, Togo, Arakan, Uganda’da, Filistin’de ve Balkan ülkelerinde sizlere dua eden kardeşleriniz var." denildi.

Mesajın sonunda, "Avrupa yetim Eli olarak bu Ramazan Ayı’nda bizlere bu hayır yolunda eşlik ettiğiniz için siz hayırseverlerimize tek tek teşekkür ederiz. Allah Teâlâ sizlerden razı olsun ve hayrınızı kabul etsin." temennisinde bulunuldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir