• DOLAR 32.332
  • EURO 35.046
  • ALTIN 2285.146
  • ...
"Hiçbir baba, çocuğuna güzel ahlaktan daha kıymetli bir miras bırakmamıştır."
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de okulların tatil olmasıyla birlikte il ve ilçe müftülükleri, "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla çocukları cami ve Kur'an-ı Kerim ile buluşturuyor.

Okulların tatil olmasıyla öğrenciler için uzun bir yaz tatili başladığını belirten Solhan İlçe Müftüsü Muharrem Dutar, "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla çocukları camiye davet etti.

Öğrencilerin yorucu bir eğitim-öğretim dönemini geride bırakarak zihnen ve bedenen dinlenmeye geçtiğini dile getiren Müftü Dutar, "Bu uzun tatil dönemini fırsata dönüştürmek isteyen veliler için yaz Kur'an kursları, iyi bir imkân olarak önümüzde duruyor. Yaz Kur'an kursları cami ve Kur'an kurslarımızda 17 Haziran Pazartesi günü yani bugün başladı." diye konuştu.

"Amaç Çocuklarımızı Kur'an'la tanıştırmak ve camiyle buluşturmaktır"

Müftü Dutar, "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun!" ilkesiyle çocuklarımızı günde üç saat işleyeceğimiz derslerle cami ve Kur'an kurslarımızda misafir edeceğiz. Geçen sene Solhan'da 2 bin 500 yavrumuzu camilerde ağırladık. İnşallah bu yılki hedefimiz; 3 bin çocuğumuza dinimizi sevdirmek, besmeleyi öğretmek, Kur'an'la tanıştırmak ve camiyle buluşturmaktır. İman, ibadet ve ahlaka dair derslerin yanında sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle çocuklarımızın ilgisini canlı tutmayı istiyoruz. Solhan'da yaz Kur'an kursları süresince Solhan Kültürel Atlı Spor Kulübü'nün katkılarıyla futbol turnuvası düzenlenecektir. Ayrıca yaz Kur'an kurslarında okutulan "Dinimi Öğreniyorum" kitabından öğrenciler arasında ödüllü bilgi yarışması yapılacaktır. Kurslara devam eden öğrencilere hediyeler de verilecektir. Piknik gibi etkinliklerle, kurslarımıza olan ilgi artırılacaktır." dedi.

"Kayıtlarımız devam edecek"

Yaz kurslarına kayıtların devam ettiğini ifade eden Dutar, "Kayıt yaptırmak isteyenler cami ve Kur'an kurslarına gidip görevli hocalarımıza kayıt dilekçesiyle başvurabilir. Kayıt için yaş aralığı 04-20 yaş arası olduğunu da hatırlatmış olalım. Yaz kurslarımız genel olarak öğleden önce 09.00-12.00 saatleri arasında olacaktır. İsteyen öğrencilerimiz için de çoğunluk sağlanırsa öğleden sonra 13.00-16.00 saatleri arasında da açılacaktır. Sekiz hafta sürecek olan yaz Kur'an kursları, 9 Ağustos Cuma günü Kurban Bayramından önce sona erecek." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımıza Rabbimizin sevgisini, Peygamberimizin örnek yaşantısını doğru bir şekilde yerleştirmekle mükellefiz"

Yaz Kur'an kurslarının önemine değinen Müftü Dutar,  sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Allah'ın bizlere lütfettiği en değerli nimet ve emanetlerden birisinin evlatlarımız olduğunu biliyoruz. Ailemizin gözbebeği, geleceğimizin umudu olan yavrularımızın maddi ihtiyaçlarını olduğu kadar manevi ihtiyaçlarını da karşılamakla sorumluyuz. Çocuklarımızın bu temiz zihinlerine Rabbimizin sevgisini, Peygamberimizin örnek yaşantısını, niçin kulluk etme ihtiyacı hissettiğimizi doğru bir şekilde yerleştirmekle mükellefiz. Yaz Kur'an kurslarıyla Diyanet İşleri Başkanlığı olarak milyonlarca çocuğumuzu camilerle buluşturuyoruz. Çocuklarda camii şuurunu oluşturmak; geleceğimiz, çocuğun kalbi ve ruhunun gelişmesi adına çok önemlidir. Yaz kurslarımızda çocuklarımıza sadece elifi değil, elif gibi düzgün olmayı da öğretiyoruz. Sadece Kur'an'ı değil, Allah'ı, Peygamberi ve kulluk bilincinin temelini oluşturan sevgiyi ve imanî hakikatleri de öğretiyoruz. Çocuklarımıza Kur'an'ın kazandırmak istediği özgüveni kazandırmak ve ayrıca Mümin şahsiyet ve karakterini de oluşturmaya çalışıyoruz. Kur'an'ı güzel okumak, en doğru biçimde yaşamak ve hayatın her anında yaşamak, mümin olmanın belirtisidir. Çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren Kur'an tilavetiyle ve ahlakıyla tanıştırabilirsek, bu bizim için en büyük kazanç olacaktır. Çocuklarımıza manevi anlamda destek olmak istiyorsak, sadece ceplerini ve midelerini değil, kalplerini ve ruhlarını da doyurma arzusunda isek, yaz Kur'an kursları gerçekten bulunmaz bir fırsattır. Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) 'Hiçbir baba, çocuğuna güzel ahlaktan daha kıymetli bir miras bırakmamıştır.' buyurarak çocuklarımıza bırakacağımız en güzel ve anlamlı hediyenin güzel ahlak ve mümince bir karakter olduğunu vurgulamışlardır."

"Çocuklarımıza sevgi ve hoşgörü ile yaklaşmalıyız"

Camilerin çocuklarla şenlendiğini vurgulayan Müftü Dutar, "Cemaatimizden istirhamımız şudur: Lütfen çocuklarımıza iyi örnek olalım. Camiye gelmiş Allah'ın küçük misafirlerini camilerden kovmayalım. Camileri sevdirelim. Onlara kötü, sert bir tavırla çıkışarak camilerden ve Kur'an'dan soğutmayalım. Cami adabını bilmeyen, cami içinde yüksek sesle konuşan, koşturan çocuklarımız elbette olacaktır. Onları güzel bir dille, yumuşak üslup ile uyaralım. Cemaatimizin bu anlamda sorumluluğu büyüktür. Görevli hocalarımız gerekli uyarıları yapacaklardır. Hocalarımız çocuklara cami adabını, namaz kılmayı öğreteceklerdir. Sevgili Peygamberimiz, torunları Hasan ve Hüseyin efendilerimizi küçük yaşta iken mescide girdiklerinde onları omuzlarında taşımışlardır. Biz onun ümmeti olarak, örneğimiz ve şaşmaz Rehberimiz Peygamberimize uyarak camiye gelmiş çocukların başını okşayacağız. Onlara şeker ve harçlık vererek sevindireceğiz." ifadelerini kullandı.

"04-06 yaş grubu çocuklarımıza da Kur'an kurslarımız olacaktır"

Dutar, konuşmasını şöyle tamamladı: "Solhan ilçemizde 4 farklı yerde, 7 sınıfta, okul öncesi 04-06 yaşındaki çocuklarımıza yaz Kur'an kursu açılacaktır. 15 Temmuz Şehitler 04-06 Yaş Kur'an Kursu, Gül Çocuk 04-06 Yaş Kur'an Kursu (Yenimahalle), Yüzenada Anaokulu ve Yeşilova Anaokulu'nda sınıflarımız ve hocalarımız okul öncesi çağındaki küçük misafirlerimizi bekliyor olacaklardır. Gençlerimize yönelik de yaz Kur'an kursumuz açılacaktır. Gençlik Merkezi bünyesinde kız ve erkek öğrencilere mahsus olmak üzere iki sınıf şeklinde yaz Kur'an kursu açılacaktır. Bu vesileyle yaz Kur'an kurslarında ilçe merkezinden, beldesine, köyünden en ücra köşedeki mezrasına kadar görev yapacak toplam 144 din gönüllüsü hocalarımıza Rabbimizden başarılar ve kolaylıklar diler, bu eğitim döneminin hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Ayrıca bizler hocalarımız ve cemaatimiz olarak çocuklarımıza kucak açıyor, bütün öğrencilerimiz için Cenab-ı Hak'tan başarılı, hayırlı, mutlu ve sağlıklı bir gelecek niyaz ediyoruz. Kur'an seferberliğine destek veren değerli anne-babalarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." (Nihat Kanat-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir