• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
Öğrenciler camilere akın etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Okulların kapanmasıyla birlikte başlayan yaz Kur'an kursları büyük ilgi görüyor. Siirt ili ve ilçelerinde bulunan 700 cami, çocukların sesleriyle şenlendi. 9 hafta sürecek olan kurslarda çocuklar Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra dini bilgiler öğrenme imkânı bulacak.

"Camiler Çocukla Dolsun Ahlakı Kur'an Olsun" sloganı ile başlayan yaz Kur'an kurslarında eğitime başlandığını belirten Ethem Bilim, cami görevlisi ve DİYANET-SEN Şube Başkanı Hamit Evin, öğrencilerin İslam dininin itikat, ibadet ve ahlaka dair konularının yanı sıra Peygamber Efendimizin hayatını ve Kur'an-ı Kerim okumasını öğrenmelerini hedeflediklerini vurguladı.

Evin, "Bu sabah çocuklara, Kur'an eğitimine başlamadan önce onlara güzel bir şekilde abdest almayı öğrettik ve çocukları sınıfımıza alarak Kur'an dersi vermeye başladık. Verilen Kur'an dersinin ardından camiye çıktık ve camide bulunan minber, mihrap ve cami adabını öğrettik. O maneviyatı teneffüs etmelerini sağladık ve daha sonra da bir Kur'an halkası oluşturarak temel dini bilgiler hakkında sohbette bulunduk." dedi.

"Özellikle sünnetin mahiyetini çocuklara öğretmek istiyoruz"

"Camiler Çocukla Dolsun Ahlakı Kur'an Olsun" çağrısıyla çocukları kurslara davet ettiklerini belirten Evin, "Malumunuz, bu gün itibarı ile çocuklarımıza Kur'an ve temel dini bilgiler derslerini vermeye başlayacağız. Ama bundan daha önemli bir şey söylemek istiyorum: 'Özellikle sünnetin mahiyetini çocuklara öğretmek istiyoruz.' Çünkü maalesef günümüzde çocuklarımız, Peygamberlerini iyi tanımadıklarından dolayı sünneti inkâr etmeye başlamışlar. Bizler Peygamberi ve sünneti anlamadan Kur'an'ı anlayamayız. Bizler inşallah Hazret-i Muhammed'in, sahabenin hayatını çocuklarımıza anlatacağız ki, onlar da birer Musap Bin Umeyr, Hazreti Uveys veya Enes Bin Malik gibi sünnetin mahiyetini anlasınlar." diye konuştu

"Ev ev dolaşıp çocukları camilere davet edeceğiz"

"Bu gün gelip bizlere kayıt yaptıran çocuklarımız var ama bunlar bizim için yeterli değil." diyen Evin, "İnşallah ev ev dolaşacağız ve çocukları camilere davet edeceğiz. Ben bu gün çocuklarla yaptığım ilk konuşmada, ev ev dolaşıp mahalle esnafıyla, anne ve babalarla konuşup onlardan rica edeceğiz. Bir iki ay çocuklarınızı bizlere gönderin ve bir görün çocuklarınız nasıl edep ve terbiyeli bir ahlaka sahip olacaklar. Tabi bizlere 2 aylık yaz Kur'an kursları yeterli değil, yıl boyunca çocuklarımıza Kur'an dersi verilebilmektedir. Şu anda 75 kayıtlı öğrencimiz var. Bunu 250'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Ve buradan çocuklarımıza da şu müjdeyi vermek istiyorum; sezon sonunda yapacağımız sınavda başarılı olan öğrencilerimize ufak bir hediyemiz olacak." 

"Çocukları internet bağımlılığından korumak için camilere gelmelerini sağlayacağız"

Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlatmış olduğu yaz Kur'an kurslarına Siirt Vakfı olarak destek vermek ve çocuklarımızı camiye teşvik etmek amacıyla çocuklara ufak bir ikramda bulunduklarını belirten Siirt Vakfı Başkanı Nevzat Amcalar, "Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü projeye destek vermek amacı ile bu gün Siirt Vakfı olarak çocuklarımızın yanında olduk. Çocuklar için bir farkındalık oluşturmak ve onları camilere çekmek için ufak hediyelerimizle yanlarında olmayı tercih ettik. Çalışmalarımız sadece bu camide değil, diğer camilerde de olacak. Siirt Vakfı olarak mahallede yapacağımız çalışmalarla inşallah çocukları internet ve elektronik bağımlılıktan korumak için camilere gelmelerini sağlayacağız. Bu şekilde iyi bir toplum ve iyi çocukların yetişmesi için hep beraber çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"Hem Kur'anı hem de Peygamber Efendimizin hayatını öğreneceğiz'"

Bir an önce yaz tatilinin başlamasını ve Kur'an arkadaşlarına kavuşmanın özlemini yaşadığını belirten öğrencilerden Musap Evin, "Okul sezonunda kursa fazla gelme imkânımız olmuyor. Bizlere bu imkânı sağladığı için Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkür ediyorum. Çünkü bu vesile ile hem Kur'an'ı, hem Peygamber Efendimizin hayatını, hem de dinimizi öğrenmiş oluyoruz." dedi.

"İnşallah bütün yaz tatilini Kur'an okumakla geçireceğim"

Kur'an kursunun başlayacağını hocasından duyduğunda sabaha kadar uyuyamadığını ve saat 9'da kursun başlayacağını bilmesine rağmen erken saatlerde uyanıp beklediğini belirten 6'ncı sınıf öğrencisi İsmail Kaya, "Sabahın erken saatlerinde evimizin balkonundan hocamın gelip gelmediğini gözledim. Geldiğini görünce de koşarak camiye geldim ve hocam da bana arkadaşlarımı çağırmamı söyledi. İnşallah bütün yaz tatilini Kur'an okumakla geçireceğim ve arkadaşlarıma da kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum." dedi. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir