• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İstanbullular yenilenecek seçim hakkında ne düşünüyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

31 Mart 2019 tarihinde Türkiye geneli yapılan yerel seçimlerin ardından YSK tarafından iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri, 23 Haziran Pazar günü tekrarlanacak. Yapılacak seçim ile ilgili İLKHA’ya konuşan vatandaşlar hem önceden yapılan ve iptal edilen seçim hem de yapılacak olan seçim hakkında değerlendirmelerde bulundular.

31 Mart seçiminde CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na oy verdiğini ancak Ordu Valisi Seddar Yavuz'a yönelik hakaretlerinden dolayı bu kez İmamoğlu'na oy vermeyeceğini belirten Musa Kızıltoprak, "17 yıldır AK Parti'ye oy veriyordum. Bu sefer İmamoğlu'na verdim fakat Ordu valisine yaptığı hakaretten dolayı hakkını kaybetti. Yine AK Partiden vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Bağımsızlık mücadelesi veren, Amerika’nın baskılarından kurtulmak isteyen her yönetim ve halkın bir fatura ile karşı karşıya kaldığını belirten Hasan Ürün, ABD'nin CHP'nin adayı İmamoğlu'na destek verdiğini ileri sürerek bu nedenle Binali Yıldırım'a destek vereceğini ifade etti.

"Bu sürece gelinmemeliydi"

İstanbul seçimlerinin bu noktaya kadar gelinmemesi gerektiğini belirten Abdulcelil Can, gerekli önlemlerin önceden alınması gerektiğini söyledi.

Can, "AK Parti taraftarları şimdi oylarına sahip çıkacaklarını söylüyorlar. Bunu önceden yapmaları gerekiyordu. O konuda yetersiz kaldılar, iyi çalışmadılar. O yüzden ben AK Parti üyesiydim ama istifa dilekçemi verdim. Seçimler iptal olunca 2 buçuk ay belirsizlik dönemi olunca döviz yükseliyor. Halka ve vatandaşa yansıyor. İşler duruyor, işverenler de yatırım yapmıyor. Döviz yükselince bize olumsuz yansıyor. Dolayısıyla bu sürece gelinmemeliydi. Hile yaptıkları belli, 8-9 adamın imzası olması gerekirken imza atılmamış. Sonuçta fatura vatandaşlara yansıdı." diye konuştu.                                             

İstanbul seçimleri Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulunan Necmi Bey, Ak Parti'nin güzel işler yaptığını bu nedenle desteklediklerini söyledi.

"Sürekli seçim olması piyasaları çok ciddi etkiliyor "

Taner Demir de her seçimin, piyasaları ciddi bir şekilde etkilediğine vurgu yaparak 31 Mart seçimlerinde AK Parti'nin bazı illeri kaybettiğini hatırlattı.

İsmini vermek istemeyen bir kadın ise, Binali Yıldırım'ın, İmamoğlu'na göre daha tecrübeli olduğunu bu nedenle AK Parti'ye oy vereceğini aktardı.

İsmini vermek istemeyen bir CHP'li seçmen de "İstanbul seçimlerinde belli bir süreçten geçtik. Esasında başkan bellidir. Fakat türlü oyunlarla insanları yerlerinden ediyorlar. Bence yine İmamoğlu kazanır.  Birtakım yolsuzlukların önüne geçilebilmesi için böyle insanlara ihtiyaç var." diye belirtti.

Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanacağını düşündüğünü belirten Müslüm Fedai, İmamoğlu’nun İstanbul Belediye Başkanlığı sırasında su ve öğrenci akpillerinde indirim yaptığını ifade etti.

"CHP’nin Refah Partisine, AK Partiye ne yaptığını bilen birisiyim"

35 yıldır İstanbul'da ikamet ettiğini söyleyen Mehmet Akif ise şunları söyledi: "Rahmetli Erbakan hocanın zamanından bu yana CHP’yi takip eden birisiyim. CHP’nin Refah Partisine, AK Partiye ne yaptığını bilen birisiyim. Ben de lise yıllarında Refah Partisi döneminde çalışmış birisiyim. Bugün Erbakan hocam olsa yine çalışırdım. Fakat şimdi görüyorum ki Erbakan hocayı destekleyecek birisi var o da Erdoğan’dır. Bugün Türkiye’de İstanbul düştüğü zaman Türkiye düşmüş olur. Onun için iyi sahiplenmemiz gerekiyor."

Mehmet Poyraz, AK Parti'nin artılarıyla birlikte eksik yanlarının olduğunu ancak CHP'nin camileri ahıra çevirme ve şapka kanununa muhalefet edenleri idam eden bir geçmişe sahip olduğunu anlattı.

CHP'nin "Her şey güzel olacak" sloganını eleştiren Halil Güneş, "Güzel olacak şey nedir? Metrosu var, otobüsleri yenilendi, TOKİ geldi şanslı olan kurada çıkıyor ve alıyor elhamdülillah. Çok şükür ben memnunum." dedi.

Eyüp Biratlı ise "23 Haziran seçimlerinde inşallah 'Yıldırım' hızıyla alacağız. Sözümüzde her zaman durduk, durmaya devam edeceğiz. Binali Yıldırım ne dediyse sözünde duruyor, bu yüzden durmak yok yola devam." şeklinde konuştu.

"Son dönemlerde AK Parti’nin gidişatını beğenmiyorum"

Son dönemlerde AK Parti seçmeninin küskün olduğunu belirten Alper Altay da "AK Parti, İstanbul'u çok istiyor, bunu biliyoruz. İstanbul'u alan Türkiye'yi almış oluyor. Yalnız son dönemlerde AK Parti'nin gidişatını beğenmiyorum, bu durumda İmamoğlu kazanacak gibi görünüyor. Çünkü bir mağduriyet var ortada. Yıllar önce insanlar Tayyip Erdoğan'ın etrafında mağdur oldukları için toplandılar ve şu anda bir mağduriyet görünüyor. İkincisi ise EYT (emeklilikte yaşa takılanlar) durumu ve ben de bunlardan biriyim. 25 yıl hizmet ettim, her şeyim dolmuş ama yaş sıkıntı. Meclis'te AK Parti'nin önüne bu getirildi fakat reddettiler. Bundan dolayı da birçok seçmen kendisine küskün durumda. Reisi seviyorum ama son dönemlerde AK Parti’nin gidişatını beğenmiyorum. Bu durumda ben oy kullanmayacağım gibi görünüyor." diye konuştu.

"İstanbul İmamoğlu'na 10 gömlek büyük gelir"

Nadir Kolabaş CHP adayı İmamoğlu'na şu eleştirileri yöneltti:  "İmamoğlu'nun projesi nedir? Yalandan diyor ki,  ‘Ben geldim 18 gün içinde suyu yüzde 40 indirdim, öğrenci kartını indirdim.’ Biz CHP'nin zamanını gördük. Biz çöpleri gördük, susuzluğu gördük, İmamoğlu gelse ne olacak? İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ı kıyas edebilir miyiz? Binali Yıldırım, Başbakan olmuş, Meclis Başkanı olmuş, Bakan olmuş. İmamoğlu ise 4 sene Beylikdüzü'nde başkanlık yapmış diyor ki İstanbul'u yöneteceğim. İstanbul ona 10 gömlek büyük gelir, yönetemez. Ben Bağcılar'dan biniyorum Gebze'ye kadar 45 dakikada gidiyorum. Ben bunu istiyorum. İmamoğlu tecrübesi ile ne yapacak? İnsanların gözü bunları görmüyorsa kör olmaları lazım. Verirsin yâda vermezsin o ayrı bir konu. Patates ve soğanı gömdüler kumlara sırf AK Parti'nin kötü olması için. Bunların parasını CHP ödedi, millete sattırmadılar. CHP'nin zamanında Ortaköy'de oturuyordum. Sabah tüp kuyruğuna giriyordum akşam oluyordu fakat sıra gelmiyordu. Meyve veren ağacı taşlarlar. Benim kolumu ve kafamı da kesseler sol partiye oy vermem." diye konuştu.

"CHP'de İstanbul'u yönetecek kapasite yok"

Ali Çakmak, "İnşallah Binali Yıldırım kazanacak, bu memleket için hayırlı olacak. CHP'de İstanbul'u yönetecek kapasite yok 6 ay sonra toslar. Allah'a dua ediyoruz ki Binali Yıldırım kazansın da ülkemize, milletimize hayırlı olsun. 15 senedir adamı (Binali Yıldırım) tanıyoruz İmamoğlu ne yapmış?" diye konuştu.

 "Erdoğan ile başlayan belediyecilik aynı şekilde devam edecek"

Ahmet Kılıç ise şöyle konuştu: "Biz 31 Mart seçimlerinde bir faciayla karşılaştık, oyların çalındığı, demokrasiye darbe yapıldığını gördük ama inşallah bunun telafisini 23 Haziran'da millet olarak, İstanbullular olarak cevabını fazlasıyla vererek, yıka yıka Binali başkanımızı başkan yapacağız. İstanbul'da hizmet, İstanbul'da aşk, sevda ve muhabbet devam edecek. Elhamdülillah AK parti hükümeti 17 yıldır, İstanbul'da da 1994 yılından bu yana sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan belediyecilik aynı şekilde devam edecek. Her şey çok güzel olacak, diyorlar! Merak ediyorum ne güzel olacak? Mesela Metro mu yok metrobüs mu yok, İETT mi yok, altyapı mı yok, su mu yok, ne yok? Çöp dağları mı var? Ne güzel olacak? Çukur mu var çamur mu var ne güzel olacak? Her şeyin güzel olmasını' eskiye dönüşe görüyorlardı. Biz doyduk, karnımız tok bunlara. Şu anda CHP belediyelerinin olduğu yerlere bir bakalım, İzmir'de suya indirim yapılmış ama su yok. Bunları birazcık daha görmek, vatandaşa iyi bir şekilde anlatmak lazım. Yalanlarla milletin karnı doydu, yalanlarla bu iş yürümüyor."

Zafer Kaynak ise, "Denenmiş adam her zaman daha iyidir. Yeni adayın (Ekrem İmamoğlu) ne olduğunu bilmiyoruz ama diğeri (Binali Yıldırım) denenmiş adamdır. 16-17 senedir çeşitli yerlerde milletvekilliği, bakanlık yaptı. Büyükşehiri kazanırsa daha iyi olur." dedi. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir