• DOLAR 32.559
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2428.504
  • ...
Sızan anketler Trump için çanların çaldığını gösteriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın 2020 seçim kampanyası için yapılan anketlerin basına sızdırılmasının ardından üç kampanya çalışanı görevden alındı. Sızdırılan anketlerde Trump birçok "kararsız" eyalette Demokrat Parti'nin adayı olması beklenen eski başkan yardımcısı Joe Biden'ın gerisinde gözüküyordu.

The Washington Post'un haberine göre Trump'ın salı günü seçim kampanyasını resmi olarak başlatmasına kısa süre kala gelen sızıntının ardından Brett Loyd, Mike Baselice ve Adam Geller adlı üç görevli ile yollar ayrıldı. Kampanya, anketleri yapan Tony Fabrizio ve John McLauglin ile yola devam etme kararı aldı.

Seçim kampanyası anketörleri tarafından yaptırılan ve sızan anketler hangi partiye oy vereceği belli olmayan "savaş alanı eyaletleri"  Wisconsin, Pennsylvania, Florida ve Michigan'da Biden'ın çift hanelerle Trump'ın önünde olduğunu gösteriyordu. Anketler yine Iowa, Kuzey Carolina ve Georgia'da Trump'ın geride olduğunu gösterdi. Bu eyaletler Trump'ın 2016'da Demokrat aday Hillary Clinton'a karşı aldığı zaferde büyük rol oynamıştı. Anketlerde uzun süredir Cumhuriyetçi Parti'nin kalesi olarak anılan Teksas'ta bile Trump'ın çok küçük bir farkla önde olduğunu aktarıyordu.

Trump ilk olarak bu anketin gerçeği yansıtmadığını ve basın tarafından üretildiğini iddia etmişti, ancak daha sonra Trump 2020 kampanyasının direktörü Brad Parscale anketlerin kendileri tarafından Mart ayında yapıldığını doğruladı. 

Beyaz Saray yetkililerinin aktardığına göre Trump anketlerin sonuçlarının sızmasına çok sinirlendi. Bir yetkili, "Trump çıkan sonuçlardan çok bu sonuçların sızmasına kızdı" dedi. 

Joe Biden Demokrat Parti ön seçimi için yapılan anketlerde ikinci sıradaki Vermont Senatörü Bernie Sanders'ın çift haneli farklarla önünde olduğunu gösteriyor. Biden, yarışın 'açık ara' favorisi olarak görülüyor.

kaynak: T24

Bu haberler de ilginizi çekebilir