• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
`Başörtünün Yasaklanması Müslüman Bir Ülkeye Yakışmamaktadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Yeni Kılık Kıyafet yönetmeliğiyle başörtüsünün resmi olarak yasaklaması üzerine tepkiler çığ gibi büyürken bir tepki de, Demokratik Sendikalar Konfederasyonu Bingöl İl Başkanı Zeki Bayındır`dan geldi.
 
"Yasakları kaldırması gereken Yasakları Tescillemektedir"
Türkiye`nin önündeki en büyük engellerden biri olan başörtüsü sorununun, Resmi Gazete`de yayımlanan yönetmelik ile resmi olarak yasakladığını belirten Bayındır, "Cumhuriyet tarihi boyunca, uygulamada yasaklanan başörtüsü ilk defa yönetmelik ile tescillendi. Milli Eğitim Bakanlığı`ndan beklenen yasakları çözmek ve yasaklı zihniyeti sona erdirmek iken, kendisi yasakları tescilletmektedir. Dünyaya ve özelliklede Ortadoğu`ya model bir ülke olmak için çabalayan ve çalışan Türkiye; insan hak ve hürriyetlerini yasaklayan uygulamaları sona erdirmek için çabalayacağına, uygulamada var olan ama resmi olarak bir karşılığı olmayan bazı yasaklamaları yönetmelikler ile onaylamaktadır" ifadelerini kullandı.
 
"Allah`ın Emri Olan Örtüye Karşı Çıkılması, Müslüman Bir Ülkeye Yakışmamaktadır"
Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin de bu yolu izlemesi gerekirken, bunun tam tersi bir yolu izlemesi insanları derinden üzmekte ve düşündürmektedir. İslam`ın bir gereği ve Allah`ın emri olan örtünmeye karşı çıkılması, nüfusunun yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir ülkeye yakışmamaktadır" dedi.
 
"Başörtüsü Bir Haktır ve Bu Hakkın Gasp Edilmesi Hukuksuzluk ve Adaletsizliktir"
Hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığı`na düşen görevin bir utanç vesikası olan başörtüsü yasağını öngören yönetmeliğin bir an önce değiştirilmesi olduğunu belirten Bayındır, "Başörtüsü sadece İmam Hatiplerde değil, bütün okullarda, eğitimin bütün kademelerinde ve bütün kamu kurumlarında serbest olmalıdır. Bu bir haktır ve bu hakkın gasp edilmesi bir hukuksuzluk ve adaletsizliktir.
 
Velilerin beklentisi ve isteği öğrencilerin özgür bir ortamda okumalarıdır. İslam`ın bir emri ve Allah`ın buyruğu olan başörtüsünün serbest bırakılması ve kişilerin kendi özgür iradeleri ile okumaları herkesin temennisidir. Milli Eğitim Bakanlığı, toplumda büyük bir infiale yol açan bu yanlışlığın farkına varmalı ve yaptığı bu hatadan bir an önce geri dönmelidir" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir