• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van`da Konteynır Kent Bilmecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yaşanan 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından il merkezinin değişik noktalarına 29 konteynır kent kurulmuştu. Elektrik, su ve altyapısıyla birlikte depremzedelere teslim edilen konteynırlar, depremin birinci yıl dönümünde kalıcı konutların teslimiyle birlikte boşaltılmaya başlandı.

 

Çekilen kuralarda kendilerine kalıcı konut çıkan aileler yeni evlerine geçerken, evleri bitmeyen ve kiracı olan aileler ise yeni evleri teslim edilene kadar başka bir konteynır kente yerleştiriliyor. Özellikle kiracılardan oluşan vatandaşlar hangi konteynır kentin açık kalacağını bilemediklerini ve bundan dolayı mağdur olduklarını belirterek, yetkililerden bunun en kısa sürede belirlenmesini ve kendilerinin kalıcı bir şekilde yerleştirilmesi istiyor.

 

\"29 Konteynır Kentten 2 Tanesi Kaldırıldı\"
Van`da şu ana kadar 29 konteynır kentten Yeni mahallede bulunan Ferah Konteynır Kenti ile 548 konteynırlı Çarpanak Konteynır kentinin kaldırıldığı öğrenildi.

 

Öte yandan kaç konteynır kentin kaldırılacağı ve hangilerinin bu kış kiracılara hizmet vereceği ise bilinmiyor. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir