• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2411.971
  • ...
Dışişleri`nden İsrail`e Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Dışişleri Bakanlığı, İsrail`in işgal altında bulundurduğu Filistin Devleti topraklarında sürdürdüğü yasa dışı Yahudi yerleşimlerine yenilerini ekleyerek, Doğu Kudüs ve Batı Şeria`da toplam 3 bin ilave konut inşa edilmesine onay vermesini şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail`in, uluslararası hukuku ayaklar altına alan bu yasa dışı yerleşim faaliyetleriyle bölgede kalıcı ve adil bir barış zeminini bilinçli bir şekilde tahrip ettiği belirtildi.

Bu tutumun, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu üyelerinin 29 Kasım`da ezici bir çoğunlukla Filistin Devleti`ne "üye olmayan gözlemci devlet" statüsünü tanıyan kararının, İsrail yönetimince doğru algılanamadığını gösterdiği ifade edilen açıklamada, "İsrail`in 3 bin ilave konut inşa edilmesine onay vermesinin, Filistin`in Birleşmiş Milletler Genel Kurulu`nda `üye olmayan gözlemci devlet` statüsü kazandığı gün gerçekleşmesi manidardır. Bu ayrıca, İsrail`in iyi niyetten yoksun ve tahrik edici tutumunu da ortaya koymaktadır" denildi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir