• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...
Profesör artık serbest
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal yönetimine teslim edilme tehdidiyle karşı karşıya olan Filistinli ilim adamı Prof. Abdülhalim El-Eşkar dün gece ABD organları tarafından serbest bırakıldı. Böylece Filistinli profesör 11 yıl hapiste tutulduktan sonra özgürlüğüne kavuşmuş oldu.

61 yaşındaki Profesör Abdülhalim El-Eşkar serbest bırakıldıktan sonra bir ayağında izlenmesi için takılmış GPS cihazıyla birlikte görüldü.

Ailesi tarafından yapılan açıklamada serbest bırakılmasının son fırsatta Amerika'yı terk etmesi için olduğu dile getirildi.

ABD'nin Prof. El-Eşkar'ı İsrail'e teslim etme kararı alması üzerine dünya çapında büyük tepki olmuştu. Muhtelif insan hakları kuruluşları onun İsrail'e teslim edilmesinin uluslararası hukukun ve ABD kanunlarının açıkça çiğnenmesi anlamına geldiğini ve bunun yargılamada çifte standartçı bir tutum olduğunu vurgulamışlardı.

El-Eşkar'ın ailesi tarafından verilen bilgiye göre Prof. Abdülhalim El-Eşkar'ın ABD'deki mahkumiyet süresinin dolmasından sonra ABD onu işgal yönetimine teslim etti ve özel bir uçakla İsrail'in Ben Gurion Havaalanı'na getirildi. Fakat daha sonra ABD'deki hakim onun yeniden Amerika'ya iade edilmesi yönünde karar verdi.

Filistinli ilim adamı Prof. Abdülhalim Hasan El-Eşkar 1958'de Tulkerem'in Sayda köyünde dünyaya gelmişti. Evli olan ancak çocuğu olmayan El-Eşkar iş idaresi alanında doktora yapmıştı.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir