• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Ambarlı Limanı'nda 90 kilogram kokain ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ticaret Bakanlığı, Gümrük Muhafaza ekiplerince bayram tatilinde Ambarlı Limanı'nda gerçekleştirilen operasyonlarda 90 kilogram kokain ele geçirildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünce sağlanan üst seviyede uluslararası iş birliği sonucunda edinilen Türkiye’ye bir konteyner içerisinde yüklü miktarda uyuşturucu getirileceğine ilişkin istihbari bilgi alındığı aktarıldı.

Açıklamada şu ifadelerre yer verildi:

"Konu ile ilgili yapılan araştırmalarda şüpheli konteynerin Türkiye’ye gelen yabancı bayraklı bir gemide bulunduğu ve İstanbul’a getirileceği saptandı. Bayram tatiline denk gelen 3 Haziran’da şüpheli konteyneri taşıyan gemi Türk karasularına girer girmez fiziki ve teknik takibe alındı. Söz konusu konteyner tahliye edilerek x-ray taramasına sevk edildi. Yapılan tarama sonucu elde edilen x-ray görüntülerinde şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine dedektör köpek eşliğinde fiziki arama yapıldı. Dedektör köpeğinin aşırı tepki verdiği bölgede aracın yasal yükünün arasında gizlenmiş 2 çanta içerisinde  61,5 kilogram  kokain ele geçirildi. 6 Haziran’da ise İstanbul’da Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen bir diğer uyuşturucu yakalamasında riskli bulunan bir başka konteynerde 28,5 kilogram kokain yakalandı. Söz konusu her iki olayda İstanbulda ele geçirilen kokainin piyasa değerinin yaklaşık olarak 45 milyon lira olduğu belirlendi. Olayla ilgili ilgili soruşturmaya devam ediliyor." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir