• DOLAR 32.523
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2435.632
  • ...
​"Hayalimizdeki üniversiteyi kazanmayı hedefliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) düzenleyeceği, Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de büyük bir heyecanla başladı. Öğrenciler, sınav salonlarında ter dökerken, velileri çocuklarının de heyecanına ortak oldu.

Adayların büyük bir çoğunluğunun sınava aileleriyle birlikte sınava girecekleri okullara geldiği görüldü. Adaylar, yapılan kimlik kontrolün ardından sınav merkezlerine girerken, aileler de dışarda beklemeye başladı.

Sınavın başlamasıyla birlikte öğrenci velileri ise öğrencilerin sınav esnasında rahatsız olmamaları için okulların bahçelerinden dışarı çıkarıldı.

Ailesiyle birlikte sınava gelen Bekir Kaya, "Bu sene sınava ilk defa gireceğim. Sınava elimden geldiği kadar çalıştım. Şimdi hayal ettiğim yere gitmek için elimden geleni yapacağım. Hazırlık süreci bayağı zor ve heyecanlı geçti. Sürekli ders çalıştım. Bir nevi gecemi gündüzüme kattım. Şimdi de inşallah elimden geleni yapacağım. Ege bilgisayar mühendisliğini hedefliyorum. Bu bölüm kimya mühendisliğini hedefliyorum. Sınavı kazanacağıma inanıyorum, sınavın kolay olacağını düşünüyorum. Herkese de başarılar diliyorum." dedi.

Sınava çok iyi hazırlandığını belirten Eren Bayar da "Sınava hazırlandım. Şu anda sınava hazırım, pek bir korkum yok. İlk 20 bini hedefliyorum ama yine de hayırlısı olsun. Bir sene boyunca ders çalıştım. Dün biraz heyecan oldu. Ama şu an pek bir heyecanım yok, heyecanım geçti. İnşallah sınavı kazanacağıma inanıyorum. Sınava giren arkadaşlarımız rahat olsunlar. Yani stres yapmaya gerek yok. Sonuçta bu sınava herkes giriyor. Kendimize güvenip, sınava girmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Eren Ateş de "Üniversite sınavına gireceğim. Heyecanlıyız, heyecandan gece pek fazla uyuyamadım. Bizim için hayırlısı olsun. Sınava hazırlık süreci zorlu bir süreçti. İnşallah Sabancı Üniversitesi’nde mühendislik hedefliyorum." şeklinde konuştu.

Hayalindeki üniversiteyi kazanmak için büyük bir emek verdiğini belirten Bahar Aslan da "Sınava dair hiçbir heyecanım yok. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. Ben, sınava hazırlık sürecinde genellikle test çözdüm. Yani sorular üzerinde yoğunlaştım. Bir de daha önceki çıkan sorulara çalıştım." diye konuştu.

Meryem Hanım da "Gerçekten sınava çok iyi hazırlandığımı düşünüyorum ve kendimi sınava hazır hissediyorum. Eğer heyecanımı kontrol edebilirsem, kendime inanıyorum. Eczacılığı düşünüyorum. Sınava hazırlık sürecinde tabi ki ister istemez zorlandık. Bazen sıkılıp, bıraktım ama tekrar yılmadan devam ettim." diye belirtti.

Zehra Kaya da "Sınava gireceğim için biraz heyecanlıyım. Sınava hazırlık sürecim gayet iyi geçti. Sürekli ve düzenli olarak ders çalıştım. Gaziantep Üniversitesi’nde avukatlığı düşünüyorum." dedi.

Kız kardeşine destek vermek için sınav merkezine birlikte geldiklerini belirten Habibe Hanım ise şöyle konuştu:

"Sınava kardeşimi getirdim. Sadece sınava girenler değil bizde bir nevi onlarla birlikte sınava giriyoruz. Bizimde içinde heyecanlı bir durum söz konusu. Kendileri ile birlikte bizde kapıya kadar eşlik ediyoruz. Umarım tüm öğrenciler için sınav iyi geçer. Kardeşimin bu sınava çalıştığını düşünüyorum. Gerçekten büyük birt emek verdi. Tabi ne kadar başarılı olur, bilemiyiz ama en azından bir emek verdi. Umarım tüm öğrenciler için güzel olur."

Bütün öğrencilere başarılar dileyen Zeliha İçer de "İnşallah haklarında ne hayırlıysa o olur. Büyük bir emek verdiler, çok çalıştılar. Biz de onlarla birlikte çalıştık. Onlarla birlikte biz de yorulduk. İnşallah iyi bir yerlere gelirler. Ben burada çocuğum ve sınava giren öğrenciler için dua ediyorum. Allah’tan haklarında olanı istiyorum." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir