• DOLAR 32.543
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2489.615
  • ...
“Umarız ÖSYM, geçen sınavdaki gibi öğrencileri yanıltmaz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa’da, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumuna katılan adaylar, heyecanlı olduklarını ama kötü bir sonuç almaları halinde dünyanın sonu olmayacağını ifadeler.

ÖSYM’nin geçen seneki soru tipiyle adayları mağdur ettiğini savunan adaylar bu sınavda aynı şekilde mağdur edilmek istemediklerine dikkat çektiler.

Haliliye İlçesi Göbeklitepe Anadolu Lisesi’nde sınava katılan adaylar sınav öncesi duygularını İLKHA mikrofonları için paylaştılar.

Şanlıurfa’da üniversite okuyan Hüseyin Karadal sınav kaygısı yaşadığını belirterek, “Allah, sınava giren herkesin yardımcısı olsun. Eylül ayında sınava çalışmaya başladım. Sürekli eski konuları pekiştirerek deneme ve sorular çözdüm. Heyecanlı değilim ama sınav ve gelecek kaygısı var o bizi düşündürüyor. Sonuçta gireceğimiz bir sınavdır, dünyanın sonu değil. Aileler sürekli bir şekilde çocuklarına sınav ile ilgili baskı yapıyorlar. Öğrencilere baskı yapmasalar daha iyi olur. Öğrenciler bir sene boyunca çalışmışlar emek vermişler. Sınav kaygısı yüzünden soruları anlamayabiliyorlar. Ailelere önerimdir hiçbir öğrenciye baskı yapmasınlar. Dünyanın sonu değildir, bir sene daha hazırlanabilirler. Sınavdan beklentim; sınava çok çalışmadım ama başarılı olacağıma inanıyorum.” diye konuştu.

Sınava kendini denemek amacıyla katılan üniversite öğrencisi Emine Demir, “Sınava çalıştım zaten matematik bölümünü okuyorum. Bu bölümde okuduğum için matematik netlerim yüksek geleceğine inanıyorum. Sınava ilk girdiğimde arkadaşlarım olduğu için heyecanlı değildim. Kendimi normal kendi okulumdaymış gibi hissettim. Şu an girdiğim bu okulda kimseyi tanımıyorum ondan biraz heyecanlıyım. Sınava girecek olanlar heyecan yapmasınlar. Heyecan yapınca her şey gider. Kimse heyecanlanmasın her şey güzel olacak.” şeklinde konuştu.

“Dün geceden beri heyecandan yatmamışız”

Oğlu sınava girdiği için okul bahçesinde oğlunun Kur’an’ı Kerim okuyarak bekleyen Anne Emine Tatmaz, “Oğlum sınava girdi. Dün geceden beri heyecandan yatmamışız. Saat 07.30’dan beri buradayız. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın. Valla oğlum gece yarılarına kadar sürekli ders çalışıyordu. Ona sürekli stres yapmamasını dışarıya çıkıp gezmesini söylüyordum. Fazla stres iyi değil. Ben oğluma güveniyorum ama yine de Allah’a kalmış. Kötü bir sonuç alırsa da hayırlısı olsun inşallah sonunda ölüm yok ya!”

“Umarız ÖSYM geçen sınavdaki gibi öğrencileri yanıltmaz”

ÖSYM’nin geçen sene soru tarzıyla öğrencileri mağdur ettiğini savunan Öğretmen Mehmet Altundağ, “Hem sınava gireceğim hem de öğrencim var. Çocuklarımızın vermiş olduğu bir yıllık bir emek vardır. Hem bir veli ve öğretmen olarak üzerimizde ciddi bir stres vardır. Umarız ÖSYM geçen sınavdaki gibi öğrencileri yanıltmaz. Geçen sene yeni bir soru tipi oluşturuldu. Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu hayal kırıklığına uğradı. Özellikle matematik alanında çok değişim yaşandı. Bu sene öğrenciler yeni sisteme hazırdır. Ben de bir matematikçi olarak öğrencileri bu yönde sınava hazırladık. İnşallah sınava giren adaylar umut ve hayal ettiği başarıyı sağlarlar. İnşallah öğrenciler geçen sene olduğu gibi bir hayal kırıklığı yaşamazlar. Temennimiz emek veren öğrencilerin iyi bir bölüme ve üniversiteye yerleşmesidir.” (Abdurahman uğurlu/ Ramazan Şefkatli-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir