• DOLAR 32.594
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2513.952
  • ...
"Öğrencilerimizin başarıları da başarısızlıkları da bizimdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, 2018 – 2019 eğitim öğretim yılını İLKHA’ya değerlendirdi.

Kentte, bu yıl 153 bin 352 öğrenciye karne dağıttıklarını belirten Alagöz, bütün okullarında yeterince dersliklerin, mevcut altyapının yüzde 90'ların üzerinde tamamlanmış durumda olduğunu belirtti.

Kentte, öğretmen ihtiyacının hemen hemen yok denecek kadar az bir noktada olduğunu aktaran Alagöz, "Bu konuda ilimizin bir başarısızlıkla ilgili gerekçesinin olamayacağını düşünüyorum. Zaten bizim inancımızda şudur: ‘Hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz.’ Biz çocuklarımızın erdemli bir birey, erdemli bir insan aynı zamanda akademik başarı ile donatılmış bir insan olarak toplumun karşısına çıkmalarını arzu ediyoruz." dedi.

"Öğrencilerimizi tek kanatlı değil çift kanatlı bir kuş olarak değerlendiriyoruz"

Öğrencilerin akademik başarının yanında milli ve manevi değerlerine bağlı olması gerektiğini de dile getiren Alagöz, "Onun için 2023 vizyon hedeflerinde de belirtildiği gibi biz öğrencilerimizi tek kanatlı değil çift kanatlı bir kuş olarak değerlendiriyoruz. Çünkü siz tek kanatlı kuş olarak düşündüğünüz zaman o kuşun uçması mümkün değildir. Bunun bir kanadı erdem, ahlak, insani, milli ve manevi değerler; diğer kanadı da akademik başarıdır. Eğer biz bu değerlerle bütünleşik bir akademik başarıyı yakalarsak inanıyorum ki hedeflediğimiz noktaya en kısa sürede yani 2023 vizyon hedeflerine 2050'ye, 2070 yıllarına inşallah daha başarılı daha müreffeh, aydınlık bir Türkiye olarak kavuşacağız." ifadelerini kullandı.

Tatilde öğrencilerin neler yapması gerektiğine değinen Alagöz, "Biz, öğrencilerimizin hem tatil yapmalarını, hem okumalarını, hem eğlenmelerini, hem oynamalarını arzu ediyoruz. Bunları kendi içerisinde dilimler halinde gerçekleştirirlerse o şekilde daha başarılı olacaklarını düşünüyoruz. Uzun bir tatil bu tatil içerisinde hiçbir şekilde oyundan da kitap okumadan da yüzmeden de ödün vermesinler. Birçok kurum ve kuruluşlarımızda milli ve manevi değerlerimize özgün kurslarda düzenlenmektedir, bunları da ihmal etmesinler imkânları ölçüsünde." dedi.

"Bu sene ardunio ve kodlama hizmetleri de devam edecektir"

Alagöz, "İnovasyon merkezimizde aynı şekilde bu sene ardunio ve kodlama hizmetleri de devam edecektir. Eğer öğrencilerimizden bu şekilde talepler olursa okullarında da kodlama, ardunio eğitimleri için kurslar düzenlenecek. Yeterli müracaat olması halinde de müdürlüklerimiz bünyesinde bu tür kurslar açılacaklardır." diye belirtti.

"Çocuklarınızı diğer çocuklarla kıyaslamayın"

Her çocuğun ayrı bir dünyası olduğunu vurgulayan Alagöz, "Biz çocuklarımızın en iyi şekilde tatillerini geçirmesini diliyoruz. Anne ve babalarına da şunu özellikle hatırlatmak isterim: Çocuklarımızın karnesi hepimizin karnesidir. Onların başarısı bizim başarımız, başarısızlığı yine bizim başarısızlığımızdır. Çocuklarımızı hiç kimseyle kıyaslamayalım. Çocuklarımız ne olursa olsun onlar bizim canımız, ciğerimizdir. Bizim eğitimde feda edeceğimiz hiçbir fert yoktur.  Biz onları çok seviyoruz. Onlar İster başarılı bir öğrenci olsun akademik anlamda, isterse de başarısız olsun yine bizim çocuklarımız,  bizim değerlerimizdir. Hiçbir zaman onlar öteki değildir." şeklinde konuştu.

Çocukların her halükarda da çok değerli olduğunu belirten Alagöz, "Anne ve baba olarak onlar bizim her zaman sevgimize muhtaçtır. Biz de baba olarak anne olarak onların varlığına muhtacız. Bu birlikteliğimizi sevgiyle, saygıyla en güzel iletişim dili ile devam ettirmek zorundayız. Onları seviniz, diğer çocuklarla lütfen kıyaslamayın yani bir çocuk komşunun çocuğu değildir. Komşunun çocuğunun ayrı bir dünyası, müfredatı vardır. Sizin çocuğunuzun ayrı bir müfredatı da ayrı bir dünyası vardır. Onu lütfen öyle değerlendirin, çocuğumuzu öylece sevin, öylece kabullenin." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir