• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
​Sınav yerini karıştırınca YKS'ye giremedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) için adaylar saat 10.00'a kadar sınav binalarına alındılar. Sonrasında ise kapılar kapandı ve hiçbir adayın sınav binasına girişine izin verilmedi.

Okul kapılarının kapanmasının ardından yanlış okula geldiği için geri dönmek zorunda kalan ve sınava gireceği okula koşarak giden kız öğrenci, sürenin dolmasından dolayı sınava alınmayınca karşı okulda kendisini izleyen öğrenci ailelerinin büyük bir üzüntü yaşamasına neden oldu.

Büyük bir hayal kırıklığı ile sınava gireceği okulun kapısından geri dönmek zorunda kalan kız öğrencinin, üzgün bir şekilde okuldan ayrıldığı görüldü.

Bu yıl ilk defa uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) maratonu, bütün Türkiye'de olduğu gibi Siirt'te de heyecanla başladı.

Sınav öncesi Siirt'te bütün hazırlıklar tamamlandı. Sınavın yapılacağı okul önlerinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Okul çevrelerinde gürültüye neden olabilecek çalışmalar durduruldu. Okul bahçesinde sınava girecek çocuklarını bekleyen aileler herhangi bir gürültüye sebebiyet vermemek için okul dışına çıkarıldı. Şehirde öğrencilerin sınava yetişmeleri için şehir içi otobüs ve minibüs sayıları artırıldı.

Saat 09.30'dan itibaren adaylar, üst aramasından geçirilerek sınav salonlarına alındılar. Adaylar, salon görevlilerinin yardımıyla sınava girecekleri sınıflara alındı. Saat 10.00'dan itibaren sınavların yapılacağı okulların kapıları kapatıldı.

"Çocukları sınavı kazanmasalar bile üstlerine fazla düşmesinler"

Kızına destek olmak için sınav yerine geldiğini ve ona dua ettiğini belirten Figen Ekin, "Kızımın YKS sınavına ikinci girişi. İnşallah bu sene kazanacağına inanıyorum. Allah bütün öğrencilerin yardımcısı olsun. Kızım, bu sınav için çok emek harcadı ve oldukça da çalıştı. Kızımın sınavı kazanıp kazanmaması değil onun sağlığı bizim için önemli. Ben de kızım da oldukça heyecanlıyız.  Buradan bütün anne babalara sesleniyorum, çocukları sınavı kazanmasalar bile üstlerine fazla düşmesinler çünkü onların sağlığı her şeyden önemli."

"Heyecanlıyım ama bu heyecanımı yenecek ve panik yapmayacağım"

Geçen sene de YKS sınavına girdiğini fakat istediği bölüm gelmeyince tekrara sınava hazırlandığını belirten Özlem Ekin, "Sınava gireceğim için çok heyecanlıyım ama inşallah bu heyecanımı yenecek ve panik yapmayacağım. Biraz daha soğukkanlı olmayı deneyeceğim. Sınava, genelde Youtube kanalında izlediğim videolarla beraber dershane ve evde hazırlandım. Geçen sene sınav oldukça zor olmasına rağmen başarılı oldum ama istediğim bölüm gelmedi. Bu sene çok çalıştım inşallah emeğimin karşılığını alacağıma inanıyorum." şeklinde konuştu.

"İnsan çocuğu için her şeyi yapar"

Çocuğu ile beraber YKS sınavına gelen ve bütün öğrencilere başarılar dileyen emekli öğretmen Hayrettin Akkoyun, "Bu yıl çocuğumun YKS sınavına ikinci girişi. Geçen sene istediği puanı alamadığı için bu sene tekrar sınava girdi. İnşallah istediği bölümü kazanır. Geçen seneden bu yana dershaneye gönderiyoruz. Elimizden gelen bütün desteği verdik. İnsan çocuğu için her şeyi yapar." dedi. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir