• DOLAR 32.508
  • EURO 34.621
  • ALTIN 2479.936
  • ...
​"Kur'an ahlakı ile yetişen gençlik asla hıyanet içinde olmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Pazartesi günü başlayacak olan Yaz Kur'an Kursları hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, çocukların dini bilgilerini öğrenmeleri için yaz Kur'an kurslarının önemli bir fırsat olduğunu belirterek anne ve babalara çağrıda bulundu.

Çocuklarını Kur'an doğrultusunda İslami bir bilinçle yetiştirmenin her anne ve babanın görev ve sorumluluğu arasında olduğunu söyleyen Cihan, bugün uyuşturucu bataklığına düşmüş çocukları yeniden İslam ile tanıştırmak gerektiğini kaydetti.

2019 Yaz Kur'an Kurslarının 17 Haziran'da başlayıp 9 Ağustos'a kadar devam edeceğini anımsatan Cihan, "Diyanet İşleri Başkanlığı yaz Kur'an kursları açarak çocuklara ve gençlere dini bilgiler vermeyi ve Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğretmeyi hedef almıştır. Çocukların ve gençlerin hayatları boyunca kendilerine lazım olan gerekli temel dini bilgileri öğrendiği yaz Kur'an kurslarına gösterilen alaka memnuniyet vericidir. Genellikle camilerde yapılan yaz Kur'an kursları çocuklarımıza namaz gibi konuları da tatbikatıyla öğrenme imkânı sağlamaktadır." dedi.

"Çocuklarımızı Kur'an'ın ahlakıyla ahlaklandırmalıyız"

Yaz Kur'an kurslarının büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Cihan, "Çocuklarımıza insanlara karşı sevgi, dini ve manevi değerler, Peygamberimizin hayatından ve İslam tarihinden örneklerle öğretilmekte ve namaz sure ve duaların usulüne uygun ezberletilmesi ve yüzünden Kur'an-ı Kerim'i okumaları kurslarımızda sağlanmaktadır. Bu da büyük bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirmek gerekir. Çünkü önemli olan Kur'an'ın ahlakıyla ahlaklanmaktır. Yoksa sadece Kur'an-ı eve asmak, O'na sadece bakmak olmaz. Önemli olan Kur'an'ın ahkâmıyla, içeriğiyle, bize verdiği mesajı öğrenmek, öğretmek ve bunu topluma anlatmaktır." diye konuştu.

"Çocuklara dini bilgilerini anlatmak hepimizin görevidir"

Çocuklarını İslami bir bilinçle yetiştirmenin her anne ve babanın görev ve sorumluluğu arasında olduğunu aktaran Cihan, "Ağaç yaşken eğilir. Çocuklara dini bilgilerini anlatmak hepimizin görevidir. Genç dimağlara İslam'ı, Kur'an-ı anlatmak, Allah'ı tanıtmak toplumumuzun refahı için gerekli ve elzem olan bir dini vecibedir. Her Müslüman'ın çoluk çocuğunu İslami değerlerle, Peygamberimizin hayatıyla eğitmesi gerekir. Çocukların bu konuda eğitilmesi her anne ve babanın görevi ve dini bir sorumluluktur. Çocukları manevi değerlerle, Allah ve Peygamberle tanıtmak lazım. Onlara bu duyguyu aşılamak gerekir." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızı bataklıktan kurtarmalıyız"

Çocukları içine düştükleri bataklıktan kurtarıp, İslam ile donatmak gerektiğini vurgulayan Cihan, şunları söyledi:

"Yaz Kur'an kurslarında hedef kitle çocuk ve gençlerdir. Kurslarda sevgi esasına dayalı, şefkat, güler yüz, anlayış, doğruluk gibi konular çocuklara anlatılmalı ve buna yönlendirilmelidirler. Bugün 9 yaşındaki çocuklar dahi uyuşturucu müptelası olmuş ve İslam'dan uzaklaştırılmışlardır. Bunlar ilerde topluma zararlı birer fert haline geleceklerdir. Çocuklarımızı bu bataklıktan kurtarmak zorundayız. İslam'dan uzaklaşmış olan neslimizi, çocuklarımızı yeniden İslam'a ısındırmak, Kur'an'a bağlamak zorundayız."

"Çocuklara sahip çıkmalıyız"

Çocukları İslam ve Kur'an ile tanıştırmak gerektiğini ifade eden Cihan, "Çocuklarımıza sahip çıkmamız gerekir. Kur'an ahlakı ile yetişen gençlik asla hıyanet içinde olmaz, taşkınlık yapmaz. Kur'an ile tanışan, İslami değerlerle donatılan gençlik toplumun refahı ve huzuru için bulunmaz bir İslam ordusu, fert olacak ve Allah'ın askeri olma yolunda adım atacaktır." açıklamasında bulundu. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir