• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
​Adıyaman'da öğrencilerin YKS heyecanı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2 milyondan fazla öğrencinin başvurduğu YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT )başladı. 120 soru için 35 dakikanın verildiği sınav 12.30’da sona erecek.

Öğrenciler kadar ailelerin de heyecanlı olduğu sınav öncesi okulların bahçesinde bekleyen veliler çocuklarının başarılı bir sınav geçirmeleri için dualar etti.  

Sınavın sessiz bir ortamda yapılabilmesi için okul bahçesindeki ailelere sessiz olunması yönünde sözlü uyarılar yapıldı. Uyarılar dikkate alınmadığı takdirde ailelerin okul dışına çıkarılması yönünde de okul güvenliğinden sorumlu yetkililer tarafından duyuru yapıldı.

Sınava geç kalanların sınava alınması kuralı okul önleri ve okul bahçeleri erkenden gelen öğrenci ve velilerle doldu taştı. Güvenlik aramasından sonra içeri alınan öğrenciler bir yıllık emeklerinin karşılığını almak için sınava girdiler. Sınava bir yıl boyunca hazırlanan öğrencilerin sınav kaygısıyla bildikleri soruları da yanlış yapmamaları için günler öncesinde uzmanlar tarafından öğrencilere gerekli uyarılar yapılmıştı.

Sınava girecek olan öğrencilerin sınav malzemesi dışında üzerinde herhangi bir şey getirmemesi için sınav kâğıdın da uyarılan öğrenciler üzerlerinde kimlik ve sınav belgesi dışında getirdikleri malzemeleri emanet eşya için kurulan stantlara veya okul güvenliklerine teslim ettiler. Havaların sıcak olması nedeniyle erkenden gelen öğrenci ve veliler, ağaç ve duvar gölgelerinde toplanarak sınav saatinin gelmesi için heyecanla bekledi.

TYT sınavına giren öğrencilerden 150 alamayan öğrencilerin AYT sınavındaki puanları hesaplanmayacak. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir