• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
HAYDİ ÇOCUKLAR CAMİYE
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

18 milyon öğrencinin karne almasıyla birlikte yaz Kur’an kursları da Pazartesi günü başlıyor. Bu yıl "Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun" sloganıyla yürütülecek çalışmalarla ilgili bilgi veren alim ve eğitimciler, velilere çocuklarını bu kurslara gönderme çağrısında bulundu. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, "Hiçbir çocuğumuz asla camiden herhangi bir olumsuzluk sonucu ayrılmamalı, camiden severek ayrılmalı." dedi. Prof. Dr. Muslu, yaptığı açıklamada, 17 Haziran'da açılacak yaz Kur'an kurslarında bu yıl iki dönem halinde 8 hafta eğitim verileceğini belirtti. Geçen yıl 74 bin 829 kursta 2 milyon 671 bin öğrenciye eğitim verildiğini ve bu yıl ise beklentinin daha yüksek olduğunu ifade eden Muslu, yaz aylarında il ve ilçe müftülüklerinin imkanları dahilinde yatılı Kur'an kursu öğretim programlarının da yapıldığını söyledi.

VELİLERİMİZE ÖZELLİKLE YAZ KUR'AN KURSLARININ BİR FIRSAT OLDUĞUNU HATIRLATMAK İSTERİZ

Muslu, kursların bu yıl iki dönem halinde 8 hafta boyunca verimli ve etkin bir şekilde yapılacağını ifade ederek, şunları söyledi: "Velilerimize özellikle yaz Kur'an kurslarının bir fırsat olduğunu hatırlatmak isteriz. Çünkü bugün belli yaşa gelmiş insanların bizzat anlattıkları ya da yaşamış oldukları tecrübeleri, ifadelerinde de görüyoruz ki yaz Kur'an kurslarında öğrenmiş oldukları bilgiyle tüm bir ömürlerini geçirebiliyorlar. Buradan öğreticilerimize ve görevlilerimize de tabii ki bir mesaj vermemiz lazım. Camimize ya da kursumuza gelen öğrencileri mutlaka çok iyi bir şekilde karşılamalı, onların Allah'ı, Peygamber'i, dinimizi, milli birlik ve beraberlik bilincimizi vererek dini uygulama yapmalarına imkan tanımalıyız."

CAMİ CEMAATİ ÇOCUKLARI KÜSTÜRMEMELİ

Kurslarda öğleden önce eğitim varsa öğrencilerin öğle namazını kılarak camiden gitmelerinin uygulamaları görmeleri açısından önemli olduğuna değinen Muslu, "Cami cemaatine de bir mesajı buradan vermemiz gerekiyor. Çocuktur oynar, koşar, zıplar, gürültü yapabilir. Bunları hoşgörüyle karşılamamız lazım. Hiçbir çocuğumuz asla camiden herhangi bir olumsuzluk sonucu ayrılmamalı, camiden severek ayrılmalı." ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZA NAMAZ KILMALARINI, KILDIRMALARINI DA ÖĞRETELİM

Ankara İl Müftülüğünce "Camiler Çocukla Dolsun Ahlakı Kur'an Olsun" çağrısıyla 17 Haziran'da başlayacak yaz Kur'an kurslarına davet edilen gençler ve çocuklar, İslam dininin itikat, ibadet ve ahlaka dair konularının yanı sıra elifba cüzü ve Kur'an-ı Kerim okumasını öğrenecek. Ankara Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, yaptığı açıklamada, şu değerlendirmelerde bulundu: "Biz öyle arzu ediyoruz ki yaz kurslarımıza gelen çocuklarımıza dini eğitimlerini verelim, namaz kılmalarını, kıldırmalarını da öğretelim. Artık kendinden emin, güvenilir bir insan olsun ki birilerinin kulaktan dolma bilgilerle ona enjekte etmek isteyeceği bilgilere ihtiyacı olmasın. 'Yok, hayır, bu doğru değil. Ben bunu öğrenmiştim. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaz kurslarına katılmıştım. Kur'an'ı, namaz surelerini, dini bilgileri de öğrendim. Bu bilgi, bendeki bilgi doğrudur.' diye bir kanaat sahibi olacak ve istediği yere rahatlıkla gidebilecek. Ondan sonra hangi okula giderse gitsin, hangi mesleği seçerse seçsin, ibadeti ile hayatını, davranış ve ahlaki ilkeleri bilsin istiyoruz."

CAMİLERİMİZDE YAŞ SINIRI YOK

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, okulların tatile girmesi vesileyle başlatılan yaz Kur’an kurslarında, çocukları Kuran öğrenmeye davet etti. Yaz Kur'an Kursları haricinde diğer zamanlarda da her kategoride hizmet verebildiklerini hatırlatan Karabayır, şunları söyledi: "Şimdi bizim 4-6 yaş yaz-kış kursumuz var. Yazın bu iki kurslarımıza 20 yaşına kadar olan bütün öğrencilerimiz gelecek. 20 yaş sonrası içinde camilerde Kuran eğitimi dediğimiz ayrı bir ders programımız var. Sadece 4-6 yaş değil, camilerimizde yaş sınırı yok. Yazın bize resmi olarak kayıt yaptırıp yaz kursunda 2 dönem ders alacak çocuklarımız olduğu için bu yaş aralıklarında çocuklarınız gelebilecekler. Diğer yaş gruplarında da; herhangi bir 12 kişilik bir grup Kur'an, siyer, fıkıh, tecvit öğrenmek istiyoruz dediklerinde biz onlar için 7/24 haftanın her günü ders yapabiliyoruz. 6,18 saatlik ders programlarımız var, Allah'a şükür bunların hepsini yapabiliyoruz. Yani şunu sesleniyorum; her yaş grubu camilerde ve Kur'an kurslarımızda her saatte istedikleri kadar ders alabilirler. Artık Kur'an öğrenmeme bahanemiz vefat etmiş durumdadır.”

"YAZ KURSLARIMIZ BÜYÜK BİR FIRSAT"

Yaz Kur'an Kurslarına ilişkin açıklama yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, anne ve babalara maneviyatlarının gelişebilmesi için çocuklarını camilere göndermeleri çağrısında bulundu. Ebeveynlerin, maddi ihtiyacı gibi çocuklarının manevi ihtiyacını da karşılaması gerektiğini belirten Erhan, bunun için tüm anne ve babaların çocuklarının ellerinden tutup onları camilerle buluşturması gerektiğini kaydetti. Batman'da binin üzerinde Kur'an kursu açacaklarını aktaran Erhan, "Çocuklarımızın ne kadar maddi ihtiyaçlarını karşılıyorsak o derecede de manevi ihtiyaçlarını karşılamak için yaz kurslarımızı bir fırsat olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Peygamberimizin çocuk eğitimindeki yegâne kıstasını biz de kurslarımızda evlatlarımıza uygulayacağız. Bu kıstaslar; merhamettir, güvendir, yumuşak huyluluk ve sevgidir. Öncelikle kendisini ve etrafını sevgi çerçevesi içerisinde ve merhamet duygularıyla değerlendirebilecek bir nesli yetiştirmenin gayreti içerisinde olacağız." ifadelerini kullandı.

"ANNE VE BABALAR ÇOCUKLARININ ELLERİNDEN TUTUP CAMİYE GETİRSİNLER"

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik de yaptığı açıklamada, anne ve babaların, çocuklarını Kur'an ahlakıyla ahlaklanması için camilere ve Kur'an kurslarına göndermeleri çağrısında bulundu. Anne ve babaların çocuklarını camiye göndermeleri çağrısında bulunan Çelik, "Yaz Kur'an kursları için velilerimizi camilere ve kurslara davet ediyorum. Hem hocalarımızla görüşsünler hem de çocuklarının ellerinden tutup camiye getirsinler. Yaz Kur'an kurslarımız geleceğimize yapılan en önemli eğitim yatırımıdır. Çocuklar bizim için önemlidir. Biz hocalarımıza da söyledik: Çocuklar velilerimizin bize birer emanetidir. Emanete nasıl davranılıyorsa, hoşgörülü ve sabırlı bir şekilde, onların çocukluk duygularını dikkate alacak şekilde eğitim ve öğretimimizi devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZ YAZ KUR’AN KURSLARINA KENDİLERİNİ YAZDIRMALI

Erdemli Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, öğrencilerin bu süre zarfında kültürel, sportif aktivitelerinin yanı sıra manevi yönde de kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi. Velilere çocuklarını pazartesi günü başlayacak olan yaz Kur’an kurslarına göndermelerini isteyen Çaplık, şunları söyledi: "Öğrencilerimiz yaz tatili boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan Yaz Kur’an Kurslarına kendilerini yazdırmalı, maneviyatlarını geliştirmeli, ibadetlerini öğrenebilecek bir sürecin içerisinde bulunmalıdırlar. Zira her şey maddi eğitim değildir, aynı zamanda maneviyatımızı da geliştirmeliyiz. Öğrencilerimizin okullarda gördüğü öğretimle beraber toplumun içerisinde bilinçli bir fert olarak yer edinebilmeleri için elbette Kur’an kursları ve bu Kur’an kurslarında verilen dini eğitimin de çocuklarımızın bir ömür boyu istifade edebilecekleri bir bilgi, birikim olacaktır. Bütün öğrencilerimizin böyle güzel bir ortamda tatillerini geçirmelerini ümit ediyorum."

Bu haberler de ilginizi çekebilir