• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
Öğrencilere kitap seti ve spor ayakkabısı dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının sonunda karne alan 148 bin öğrenciye karne hediyesi olarak kitap seti ve spor ayakkabı hediye edildi.

Şahinbey ilçesinin Sakarya Mahallesi'ndeki Münire ve Kemal Kınoğlu Ortaokulunda eğitim ve öğretim döneminin son gününde düzenlenen karne dağıtım töreni ile Şahinbey Belediyesi tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine spor ayakkabısı, ilkokul ve anasınıfı öğrencilerine ise kitap seti dağıtıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, karne gününde de öğrencileri yalnız bırakmayarak, Vali Davut Gül ile birlikte Münire ve Kemal Kınoğlu Ortaokulu öğrencilerinin karne dağıtım törenine katıldı. Öğrencilere karnelerini veren Tahmazoğlu ve Vali Gül, spor ayakkabısı hediye ettiler.

Karne ve spor ayakkabı dağıtımının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gül, öğrencilerin yaz tatilini iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Gül, “Karne dağıtımı için Şahinbey'de okullarımızı geziyoruz. Gaziantep'te yaklaşık 590 bin 3 bin 500 öğretmenimiz, eğitim ve öğretim döneminde verimli bir dönem geçirdiler. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere velilerimize, emek veren öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Özellikle diğer şehirlerde yapılmayan Gaziantep'te yapılan bir uygulama var. Öğrencilerimizin 4'üncü sınıftan 12'inci sınıfa kadar tamamına Şahinbey Belediyesi tarafından spor ayakkabısı hediye edildi. Şahinbey Belediye Başkanımıza da bu anlamlı hediyesi için teşekkür ediyorum. Gaziantep'te, 'Spor Şehri Gaziantep' projemiz vardı. Her okulda okul spor kulüplerimiz vardı ve belediyelerimizle de bir protokol yapmıştık. Onlar okullarımıza spor malzemelerini ve buna benzer ihtiyaçları karşılıyorlardı. Bunu da onun bir sonucu olarak değerlendirebiliriz.” dedi.

Öğrencilere yaz tatilinde spor yapmalarını ve kitap okumalarını tavsiye eden Gül, ayrıca tatilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen yaklaşık 75 tane etkinliğin olduğunu da sözlerine ekledi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da tüm öğrencilere kitap okuma ve spor yapmaları yönünde tavsiyelerde bulunarak, “Öncelikle öğrencilerimize başarılarının devamını dilerim. Karneleri hayırlı olsun. Çalışkan öğrencileri tebrik ediyorum. Karnesi zayıf olan öğrenciler varsa, onlarda yaz tatilinde çalışarak telafi edeceklerdir. Ayrıca öğrencilerimizin tatil döneminde kitap ve spor yaparak geçirmelerini öneriyoruz. Tatil demek sadece yatmak, uyumak demek değil. Vücudun çeşitli şekillerde çalıştırılması gerekiyor. Bunun içinde 3 yıldan bu yana karne hediyesi olarak spor ayakkabısı hediye ediyoruz. Bu yıl da ilkokuldan ortaokula geçen, ortaokul ve lise öğrencilerimize de 148 bin tane spor ayakkabısı hediye ediyoruz. Ayrıca ilkokul ve anasınıfında okuyan 94 bin öğrencimize de biz, karne hediyesi olarak kitap seti hediye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Vali Gül, Tahmazoğlu, İl Milli Eğiitm Müdürü Cengiz Mete, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdür Veklili Osman Türe ana sınıfını ziyaret ederek, öğrencilere kitap seti hediye ettiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir