• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
Bitlis’te YKS heyecanı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) düzenleyeceği, Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Bitlis’te de heyecanla başladı.

Bitlis’te sınavın yapılacağı 42 okulda yaklaşık 8 bin 500 aday YKS'de ter dökecek. İl genelinde sınav öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı. Polis tarafında sınavın yapılacağı okulların çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Sınava girecek adaylar, sınava bir saat kala sınava girecekleri okulların önünde hazır bulundu.

Saat 09.30’dan itibaren adaylar, üst aranmasından geçirilerek salonlara alınmaya başlandı. Adaylar içerde ter dökmeye çalışırken, aileleri de dışarda Yasin okuyarak, çocuklarının başarısı için dua ettiler.

Kimi adaylar, içeriye alınmayan malzemelerini ailelerine teslim ederken, bazı adaylar da dışarda kurulan standa emanete bıraktılar. Bu yıl öğrencilerin zamanında okulların önünde hazır bulunduğu gözlemlendi. Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rahva Yerleşkesindeki Kampüste bulunan dersliklerde saat 10.15’ten itibaren sınav heyecanı başladı.

Bugün ve yarın yapılacak YKS 3 oturum şeklinde gerçekleştirilecek.  İlk oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT)  10.15'te başlayacak ve 135 dakika sürecek. İkinci oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT)  ise yarın 10.15'te başlayıp 180 dakika sürecek. Üçüncü oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) de yarın saat 15.45'te başlayıp 120 dakika sürecek. (Şükrü  Tontaş-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir