• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
ABD YPG'yi Savaşa Hazırlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Başkanı Donald Trump, sene başında Suriye'den çekileceklerini açıklamıştı. Bölgede ABD politikasının değişeceğine dair beklentiler vardı. Ancak bu beklentiler boşa çıktı.

 YPG/PKK, Suriye'nin kuzeyinde ABD bayrakları gölgesinde varlığını sürdürmeye devam ediyor.

TSK OPERASYON HAZIRLIĞINDA
Öte yandan TSK da aylardır hazırlıklarını sürdürüyordu. Son günlerde bölgeye yönelik Hatay sınırından sevkiyatlar yine arttı. Er ya da geç teröristlere yönelik büyük bir operasyon başlatılacak.

YARDIMLARI ARTIRDILAR
Bunun farkında olan ABD, YPG'lilere yardımları artırdı. ABD bugün, YPG/PKK'ya silah ve araçlardan oluşan 200 tırlık bir yardım konvoyu gönderdi.

SİLAHLAR ypg /pkk'ya BIRAKILDI

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen YPG'li  şunları söyledi: "ABD, bize ağır silah ve ile zırhlı araçlar ile pikap araçlar gönderdi. Ayrıca, yeni askeri üslerin inşasında kullanılmak üzere beton bloklar da gönderildi.

ABD, Deyr er Zor ve Haseke bölgelerinde yeni üsler kuracak. Sevkiyat, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin kontrolündeki Semalka Sınır Kapısı'ndan yapıldı. Oradan da tırlarla Kobani bölgesindeki YPG merkezlerine bırakıldı. ABD bize yardım etmeye devam edecektir."

kaynak: en son haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir