• DOLAR 32.312
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.616
  • ...
Öğrencilere temel trafik eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin Lastikleri arasında 2014 tarihinde imzalanan protokolle okul servislerinden faydalanan öğrencilere temel trafik güvenliği eğitimi verildi.

Türkiye genelinde uygulanmak üzere “Trafikte Sorumluluk Hareketi”,  “ İyi Dersler Şoför Amca Projesi” ile 1-31 Mart 2018 tarihleri arasında öğrencilere temel trafik güvenliği konularında “Öğrenci Eğitimi”  çalışması başlatılmıştı.

Proje çerçevesinde, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden trafik konusunda formatör eğitimi almış iki personel tarafından, Şanlıurfa genelinde okul servis araçları ile toplu öğrenci taşımacılığı yapılan 4.sınıf öğrencilerine yönelik trafik güvenliği eğitimi icra edilmiş ve eğitime toplam bin 783 öğrencinin katılımı sağlandı.

Bu kapsamda; yayaların uyması gereken genel trafik kuralları, öğrencilerin okul servisi ile seyahat ederken uyması gereken trafik kuralları, okul servislerine binme ve inme kuralları, bisiklet kullanırken alınacak emniyet tedbirleri ile dikkat edilmesi gereken hususlar ve çevre temizliği ve önemi ile ilgili eğitim konularına yer verildi. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir