• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Bitlis'te YKS için tüm hazırlıklar tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) düzenleyeceği, Yükseköğretim Kurumları Sınavı yarın başlıyor. 15-16 Haziran tarihinde üç oturum şeklinde gerçekleştirilecek olan sınava ilişkin konuşan Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, sınavın yapılacağı okullarda tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Bitlis merkez ve Tatvan ilçesinde 42 okulda yaklaşık 8 bin 500 öğrencinin sınava gireceğini hatırlatan Korkmaz, öğrencilerin sınav merkezlerine yarım saat önceden gitmeleri tavsiyesinde bulundu.

Korkmaz, "Malumunuz Cumartesi ve Pazar günü üniversite sınavı var. İlimizde yaklaşık 8 bin 500 öğrenci 42 okulda sınava girecek. Bunlardan 4 bin civarı, bu yıl mezun ettiğimiz öğrencilerdir. Geri kalanları ise önceki yıl mezunları, üniversitede şansını denemek isteyenler ve 'İkinci, üçüncü bir üniversite okumam gerekiyor.' diyenlerdir. Hem Türkiye'de hem de ilimizde sınava girecek öğrencilere başarılar diliyorum." dedi.

"Her şeyden önce bu çocuklarımızın sağlıklı, sıhhatli, iyi birer insan olarak yetişmelerini arzuluyoruz"

Sınava girecek adaylara zamanı verimli kullanmaları tavsiyesinde bulunan Korkmaz, şunları söyledi: "Zamanı verimli kullanmalarını istiyoruz. Dört yanlışın bir doğruyu götürdüğünü hesaplayarak, kesin doğru cevabını bilmedikleri soruları işaretlememelerini istiyoruz. Her şeyden önce bu çocuklarımızın sağlıklı, sıhhatli, iyi birer insan olarak yetişmelerini arzuluyoruz. Tabi ki birer doktor, mühendis, öğretmen, asker, polis olacaklar ama her şeyden önce iyi insan olma şansı vardır. Tüm çabamız bunun üzerinedir. Çünkü bu Anadolu coğrafyası bin 500 yıldan bu yana hep, 'İyi insan nasıl yetişir?' üzerinde kafa yordu. Yetişen insanlar yakın ve uzak coğrafyamıza büyük katkılar sağladılar. 25 Ekim 1924 yılında Bitlis'te doğan Prof. Dr. Fuat Sezgin, 16 dilde eser yazan, 27 dilde konuşabilen bu toprakların insanı. Bu topraklar çok mühim topraklardır. Yakın ve uzak coğrafyasına ışık saçan büyük insanlar yetiştirmiştir. Çocuklarımız illa da birini rol model alacaklarsa, Prof. Dr. Fuat Sezgin'i, Prof. Dr. Aziz Sancar'ı alsınlar. Bunlar Müslümanların ne kadar bilime hizmet ettiğinin canlı şahitleridirler."

Son olarak, sınavın yapılacağı okullarda gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Korkmaz, öğrencilere sınav saatinden önce sınavın yapılacağı merkezlerde hazır olmaları tavsiyesinde bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir