• DOLAR 32.603
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2497.306
  • ...
​"Kur’an kurslarıyla çocuklarımızı camilerimizin manevi atmosferine dahil ediyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her yıl binlerce kişinin Kur’an eğitimi ve dini eğitimleri aldıkları "Yaz Kur’an Kursları" 17 Haziranda başlıyor.

İLKHA’ya konuşan Bingöl İl Müftüsü Genç, Diyanet İşleri Başkanlığının önemli projelerinden ve çalışmalarından birisinin yaz Kur'an kursları olduğunu söyledi.

Genç, "Bingöl il genelinde 300 cami, merkez ve köylerde de 180, merkezde 55 adet camimiz de ve yine o kadar Kur'an kurslarımızda çocuklarımızı ağırlıyoruz ve onları caminin manevi atmosferinden faydalandırıyor,  dinimizin ana temellerini tanımalarını fırsatını hazırlıyoruz.  Bu bizim için çok önemli bir projedir. Öğrenci -öğretmen havası içerisinde olmakla beraber aynı zamanda rahat özgür bir şekilde camilerimizin yapısını, cami görevlilerimizin konumlarını, Diyanet İşleri Başkanlığımızın, il ve ilçe müftülüklerimizin konumlarını, ezanın okunduğu yeri, namazın kılındığı yeri, hutbenin okunduğu yeri vaazın edildiği yeri ve dedelerinin, babalarının, annelerinin namaz kıldıkları yeri bir fiil kendileri görmek suretiyle camilerimizin manevi atmosferinden çocuklarımız istifade edeceklerdir." dedi.

Geçen yıl, il genelinde yaklaşık 20 bine yakın öğrenci ve çocuğun camilerden faydalandıklarını ifade eden Müftü Genç, "Bu sene de inşallah çok büyük sayıda çocuklarımız camilerimizde vereceğimiz dini bilgilerden istifa ederek faydalı birer nesil olacaklardır. Cami ve Kur'an kurslarımızda din görevlilerimiz ile imam hatip ve müezzinlerimizle birlikte yaz Kur’an kurslarını en faydalı olacak şekilde hazırlıklarımızı yaptık, yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımızın arkadaşlık ortamı çok önemli"

Çocukların iyi ve faydalı birer evlat olmaları için anne ve babalara çağrıda bulunan Müftü Genç, "Çocuklarımızın arkadaş ortamı çok önemli.  Bütün kötü huyları, istenmeyen davranışları, kötü arkadaşlardan, yanlış arkadaşlıklardan almaktadırlar.  Onun için aileler, anne babalar, kardeşlerimiz buna hassasiyet göstermeli ve çocuklarımızın ellerinden tutarak okul tatilinden sonra camide beraber teravih namazı kıldıkları, Cuma ve vakit namazları kıldıkları, Ramazan-ı Şerifi beraber ifa ettikleri,  birlikte taziyelerini yaptıkları güvendikleri hocalarımıza teslim etmeliler ve onların güvenilir ellerinde çocuklarımız eğitimlerini almalarını sağlamalılar." diye konuştu.  

"Çocuklarımız hem Kur’an öğrenecek, cami dışında da yine oyununu oynayabilecek"

Çocukların Kur’an dersini almakla beraber oyuna da zaman ayıracaklarını dile getiren Genç, "Günün tamamını camide geçirecek diye bir şey yok. Yaklaşık 3 saat bir zaman zarfı içerisinde çocuklarımız camide istifade edecekler. Aynı zamanda da oyunlarını yine mahallede oynayacaklar.  Tatillerini yapacaklar. Bu sadece Bingöl için değil Bingöl dışına tatile giden kardeşlerimiz istediği camide, istediği Kur'an kursunda, hem tatilini yaparak hem de dini bilgilerden istifade etmenin yollarını mutlaka bulmalı ve bu imkanlar orada sağlanıyor zaten." ifadelerini kullandı.

"Ebeveynler çocuklarını her konuda dikkate almaları gerekiyor"

Genç, ailelere önemli görevler düştüğünü vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ebeveynler çocuklarını dikkate almaları gerekiyor. Kiminle arkadaşlık yapıyor, kiminle oturuyor,  kiminle kalkıyor,  akşam-gündüz nerededir? Kız olsun, erkek olsun, bütün çocuklarımızı kendilerinin hayrı için takip etmeliyiz.  Onlara kızmadan, bağırmadan,  dinimizin ana temel unsurlarını onlara anlatmalıyız. Ahlaklı biri olarak yetişmiş ve dinimizin geleceğini,  Ümmet-i Muhammed'in geleceğini onlara teslim etmeliyiz. Bu vesileyle 2019 yaz Kur'an kursunun hayırlara vesile olmasını il müftülüğümüz olarak temenni ediyorum.  Bu yaz Kur'an kursunda hizmet verecek imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur'an kursu hocalarımıza Cenab-ı Allah'tan sonsuz başarılar niyaz ediyorum.  Yolları açık olsun.  Bu yaz Kur'an kursları bizim için önemli. İyi ve verimli olarak değerlendirmeliyiz." (Nihat Kanat-İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir