• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2425.148
  • ...
"Öğrencilerimiz yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip olan Gaziantep’te 77 bini Suriyeli öğrenci olmak üzere yaklaşık 600 bin öğrenci karne aldı. Türkiye'de 2018-2019 eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte Gaziantep ve Suriye'de bulunan toplam 730 bin öğrenci karnelerini aldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül de zorlu bir eğitim sürecinin ardından yaz tatilinin başlamasının mutluluğunu yaşayan öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu.

Şehitkamil ilçesinin Emekli Mahallesi’ndeki Şehit Mehmet Öter İlkokulunda 2018-2019 eğitim-öğretim yılının sona ermesinden dolayı düzenlenen karne dağıtım törenine, Gaziantep Valisi Davut Gül'ün yanı sıra Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yağcı katıldı.

Vali Gül ve beraberindekiler, bazı sınıflara girerek öğrencilere karnelerini dağıttı. Karnelerini alan ve takdir, teşekkür ile onur belgelerini alan öğrencilere çeşitli hediyeler de verildi. Vali Gül, sohbet ettiği öğrencilere tatilde bol bol kitap okumalarını, aileleriyle vakit geçirmelerini ve Gaziantep'in müzelerini gezmeleri tavsiyesinde bulundu.

Öğrencilere karnelerini dağıttıktan sonra İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, öğrencilerin yaz tatilini çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerindeki okullarda yaklaşık 590 bin öğrenciye karne dağıttıklarını belirten Gül, "Yaklaşık 590 bin öğrencimiz, 30 bin 500 bin civarında öğretmenimizle bir eğitim-öğretim yılının sonuna geldik. Yazın özellikle de çocuklarımızdan isteğimiz; bol bol spor yapmaları, biliyorsunuz ‘Spor Şehri Gaziantep' projemiz var. çocuklarımızın tatilde kitap okumaları, müzeleri gezmeleri ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımızın öğrencilerimize ve velilerimize tavsiye ettiği 75 maddelik bir etkinlik takvimi var, onları yapmalarını istiyoruz. Bu eğitim-öğretim döneminde emeği geçen bütün öğretmenlerimize, velilerimize, hayırseverlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Gaziantep bir sonraki sene bu seneden daha iyi bir yerde olacak. Özellikle okul spor kulüpleri, beceri atölyelerimizle belediyelerimizin spora verdiği desteklerle daha da iyi bir yere geleceğiz." dedi.

Belediyeler tarafından öğrencilere çeşitli karne hediyesi verildiğini anımsatan Gül, Gaziantep’in kendi öğrencilerine sahip çıkan bir şehir olduğunu ve bundan dolayı da herkese teşekkür etti.

Gaziantep’te inşaatı devam eden 4 bin dersliğin olduğunu belirten Gül, Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de tekli eğitime geçmeyi hedeflediklerini aktardı.

"Önümüzdeki dönemde birçok okulda tekli eğitime geçeceğiz"

Gül, "Tekli  eğitime bütün Türkiye'ye geçecek, Gaziantep’te geçecek ama gelecek seneye tekli eğitime geçme ihtimalimiz yok, biraz daha vakit alacaktır. İnşallah hem hayırseverlerimizin desteğiyle hem de devam eden 4 bin dersliğimiz var. Onların tamamlanması ile tekli eğitime geçeceğiz ama önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde birçok okulda tekli eğitime geçeceğiz, tamamen olmasa bile kısmen daha da iyileşmiş olacak." ifadelerini kullandı.

2018-2019 eğitim-öğretim yılının bugün itibariyle sona erdiğini ve öğrencilerin karne heyecanını en iyi şekilde yaşamalarını isteyen Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete öğrencilerin tatillerini daha çok aileleriyle geçirmelerini ve sosyal aktivitelere katılmalarını istediklerini belirtti.

Mete, "Ben öncelikle öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi kutluyoruz. Bir eğitim-öğretim yılını daha bizimle birlikte geçirdiler. Önemli bir çalışma programını birlikte geçirdik. Tabi yoruldular. Bu tatili de hepsi hak etti. İnşallah bizlerin, bu eğitim-öğretim yılı içerisindeki gayretlerimizin karşılığını hep birlikte alacağız." dedi.

"Velilerimizin çocuklarıyla vakit geçirmelerini istiyoruz"

Yaz döneminin çok önemli olduğunu belirten Mete, "Yaklaşık üç ay gibi bir tatil var. Bu üç aylık süreç içerisinde öğrencilerimizin bu tatili nasıl geçirdikleri çok kıymetlidir. Bu anlamda velilerimizin ilgisini ve desteğini de bekliyoruz. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün itibari ile öğrencilerimize karneleri ile birlikte dağıtmış olduğumuz yaz etkinliklerindeki 75'e yakın etkinlik var ve üç aylık tatilde velilerimizin çocuklarıyla vakit geçirmelerini, birlikte etkinlik planlamalarını ve takiplerini yapmalarını istiyoruz. Yaz tatili boyunca yapacakları bu etkinlikler, inanın çok faydalı olacaktır." şeklinde konuştu.

"Öğrenciler 9 Eylül Pazartesi günü tekrar ders başı yapacak"

Bugün itibariyle tatil olan okulların önceki yıllara göre bir hafta önce eğitim-öğretime başlayacağını ve Kasım ile Nisan aylarında da birer haftalık tatil döneminin olacağını anımsatan Mete, "Tabi ki bu sene yaz tatili ile ilgili farklı bir dönem yaşayacağız. 2019-2020 eğitim öğretim yılına farklılıkla başlayacağız. Eğitim-öğretim yılı biliyorsunuz 9 Eylül tarihinde başlayacak. Bugün tüm öğrencilerimiz tatile giriyorlar ama 9 Eylül tarihinde eğitim-öğretim tekrar başlayacak. Önceki yıllardan bir hafta, 10 gün daha geriye çekiyoruz. Çünkü bakanımız tarafından açıklandı, kamuoyu ile paylaşıldı. İlave tatillerimiz oldu. Kasım ve Nisan ayında birer hafta daha tatillerimiz olacak. Dolayısıyla da iş takvimi ve programımızda bazı değişiklikler olacak." ifadelerini kullandı.

"Öğrencilerimizin sadece notlarıyla değerlendirilmesini çok doğru bulmuyoruz"

Öğrencilerin karne heyecanını bir heyecan olarak yaşaması gerektiğini belirten Mete, "Belki eleştirel gözle bakılır ama öğrencileri suçlayıcı, öğrencilerimizin sadece notlarıyla değerlendirilme yapılmasını çok doğru bulmuyoruz. Ailelerin çocuklarına güvenmelerini, desteklemelerini ve eğitim-öğretimin bir süreç olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Bu süreçte her bir öğrencimiz, kendi kapasitesinin çevresinde zaten istediğimiz noktaya gelecektir, sabırlı olmalarını diliyoruz." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir