• DOLAR 32.589
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2412.379
  • ...
SON DAKİKA
Balıkesir`de Dereler Taştı, Yollar Kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Balıkesir`in Körfez ilçelerinden Edremit başta olmak üzere Ayvalık, Havran, Burhaniye ve Gömeç ile Ayvalık’ın Altınova beldesinde etkili olan yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Burhaniye İlçesi`nde Karınca Deresi, Gömeç İlçesi`nde Hacıosman Deresi ile Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde de derelerin taşması nedeniyle, evler ve işyerleri sular altında kaldı. Yağışlardan dolayı Çanakkale-İzmir karayolu yaklaşık 3 saat trafiğe kapandı. Gömeç ve Altınova’da sel sularına kapılan çok sayıda hayvan telef oldu. Bölgede belediyelerin yanı sıra karayolları ekiplerinin dere yatakları ile su giderlerini açma çalışmaları sürüyor.

Burhaniye`de Karınca Deresi`nin taşması sonucu Öğretmenevleri Mahallesi`nde bulunan ev ve iş yerlerinin zemin katlarında su baskınları meydana geldi. Ekipler baskınlara karşı yoğun şekilde çalışma başlattı. Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz ile Belediye Başkanı Fikret Akova çalışmaları yerinde inceledi.

Kaymakam Ali Uslanmaz yaptığı açıklamada, "Belediye başkanı ile birlikte yağmur dolayısıyla tedbirleri gözden geçiriyoruz. Bazı sıkıntılarımız var. Gideriyoruz. Çok hafif su baskınları var. O kadar. Zaman zaman derede taşmalar oldu. Şuanda her hangi bir tehlike yok. Bazı evlerin alt katları ve zemin katlarında su baskınları var.“ dedi.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ise şunları söyledi: “Şuan vatandaşlarımızın sel sularından dolayı zarar vermemesi için müdahalelerde bulunuyoruz. Kaymakam beyle beraber uzun süreden beri sahada çalışıyoruz. Karınca deresine Madra dağlarından yoğun şekilde yağmur geldi. Kısmi olarak taşmalar oldu. Bu taşmalardan dolayı vatandaşların üzerinde oluşacak sebepleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bu su, bu debide, bu yükseklikte yeni geldi. Farklı yerlerden denize ulaşımı rahat olsun diye yırtıklar yapıyoruz. Kısa süre sonra normale dönecektir. Uzun süreli oluşan bir şey değil.“

Karınca deresinin taşması sonucu öğretmenevleri mahallesinde oturanlar ve işyerlerinde çalışan vatandaşlar gerek Burhaniye Belediyesinin imkanları sayesinde, gerekse kendi imkanları ile mahsur kaldıkları yerlerden kurtuldu. Sokak hayvanları da sel sularından etkilendi. Sulara kapılan köpekleri vatandaşlar kurtardı.

Gömeç ilçesinde de Hacıosman Deresi taştı. Derenin taşması sonucu Çanakkale İzmir arasındaki E-87 karayolunda yaklaşık 10 kilometrelik uzun araç kuyruğu oluştu. Sel suları yüzünden bazı araçlar kaza yaptı. İzmir’den gelen bir TIR sürücüsü yolun kaygan olması sonucu direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüjde oluşan derin çukura girdi.

Altınova beldesinde de yağış nedeniyle sel suları beldedeki siteleri sular altında bıraktı. AKUT ve diğer kurtarma ekipleri Altınova ‘da mahsur kalanların yardımına koştu. Saatlerce yolda mahsur kalan araçlar belediyeye ait düğün salonlarında misafir edildi. Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer yaptığı açıklamada, "Altınova Çanakkale İzmir yolu üzerindeyiz. Burası Altınova’nın en çukur olan Kazan bölgesi dediğimiz yerde sular toplandı. Çok yoğun bir yağmur vardı. Burada toplanan sular imar hattı üzerindeki evlerin tamamının içine girdi. Bunun yanında İzmir Çanakkale yolunun üst tarafında kalan yerlerdeki koyun ağılları, inek ağılları da sular altında kaldı. Öncelikle mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarmakla uğraştık. Telef olan çok miktarda hayvan var. İki yüzü aşkın sadece bildiğimiz bir ağılda telef olan hayvan var. Şuanda genel rakamı çıkarmamız mümkün değil. Yarın gündüz ortaya çıkacak. Herhangi bir can kaybımız veya kaybolan bir vatandaşımız yok. Şuanda bile hala mahsur olan vatandaşlarımız var, onlar da ikinci katlara çıkıyorlar.“ dedi.

İzmir’den Ayvalık yönüne giden bir yolcu otobüsü de Altınova ‘da yaklaşık üç saattir yolcularıyla birlikte mahsur kaldı. Altınova’da suların çekilmesini saatlerce bekleyen yolcular otobüsün içinden inmedi. Sel sularının vurduğu bölgelerde gece boyunca çalışmalar devam etti. Gömeç ve Altınova bölgesindeki trafik kontrollü bir şekilde verilmeye başlandı. CİHAN

Bu haberler de ilginizi çekebilir