• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
13 yaşındaki çocuk kazandığı ödülü bağışladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt İl Müftülüğü tarafından ortaokul öğrencileri arası düzenlenen "Ramazan ve İnfak" konulu resim ve kompozisyon yarışmasında çizdiği resimle dereceye girerek birinci olan 13 yaşındaki Asım Baydarman, elde ettiği yarım altın ödülünü ihtiyaç sahibi bir aileye bağışladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2019 yılı Ramazan teması olarak belirlenen "Ramazan ve İnfak" konusu çerçevesinde düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Dereceye girenler arasında bulunan ve birinci olan 13 yaşındaki Asım Baydarman ise elde ettiği yarım altın ödülünü ihtiyaç sahibi bir aileye infak etmeyi tercih etti.

Örnek bir davranış sergileyen Baydarman'ı tebrik eden Siirt İl Müftüsü Ahmet Altıok, "Bu çocuğumuz 'Ramazan ve İnfak' kapsamında bizim düzenlediğimiz şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girdi. Biz dereceye giren öğrencilerimize bir hediye takdiminde bulunduk. Oğlumuz da kendisine hediyeyi takdim ederken 'ben bu hediyeyi fakir ve muhtaç kardeşlerimle paylaşmak ve onlara hediye etmek istiyorum.' dedi. Gerçekten bizim yüreğimizi coşturdu. Oğlumuz bu davranışıyla hem kendisi gibi yaşıt arkadaşlarına hem de büyüklere örnek olacak bir yürek büyüklüğü, merhamet, saygı, sevgi, infak, dayanışma ve bir din kardeşliği örneği sergiledi. Ben birinci olan Asım Baydarman'ın bahtının açık olmasını ve Allah'ın bu gibi küçücük yüreklerinde büyük idealler, duygular ve düşünceler taşıyan çocuklarımızın sayısının artmasını, sağlıklı, bereketli, uzun ve bilgili bir hayat nasip etmesini canı gönülden diliyor ve oğlumuzu yetiştiren ailesine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ödül töreni sonrası konuşan Asım Baydarman ise "infakı sadece resimde anlatmakla değil gerçek hayatta da uygulamak gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle de kazandığım hediyeyi muhtaç bir aileye hediye ediyorum." dedi. (Murat Orhan-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir