• DOLAR 32.433
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2478.659
  • ...
Midyat’ta  30 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sabahın erken saatlerinde okullara akın eden anaokulu, ilk ve ortaokul ile lise öğrencileri 2018- 2019 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle karnelerini alarak üç aylık bir tatil sürecine girdiler. Midyat’ta görev yapan bin 600 öğretmen de bu heyecanı öğrencilerle yaşadılar.

Kocatepe İmam-Hatip, ilk ve ortaokulunda sabahın erken saatlerinde okula gelen veli ve öğrenciler karne verilecek saati heyecanla beklediler.

Karneleriyle birlikte öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken başarı belgesi alan öğrenciler ise büyük sevinç yaşadılar.

Midyat merkez ve bağlı mahallelerdeki 169 okulda  yaklaşık 30 bin öğrencinin karne aldığı 2018-2019 sezonunu değerlendiren Kocatepe Ortaokulu Rehber öğretmeni Eyüp Sarmış İLKHA’ya yaptığı açıklamada öğrencilere yaz tatilinde yapılacaklar konusunda bazı tavsiyelerde bulundu.

"Öğrenciler çok yoruldu mutlaka dinlenmeli"

Yoğun bir sezon geçirdiklerini dolayısıyla öğrencilerin yorgun olduğunu ifade eden Sarmış, öğrencilerin mutlaka dinlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Sarmış, "Kocatepe ortaokulu olarak 2018-2019 Eğitim Öğretim yılını sevinçle bitirmenin heyecanını yaşıyoruz. 730 öğrencimize karne heyecanı yaşattığımız için biz de kendimizi mutlu hissediyoruz.  Öncelikle öğrencilerimizin dolu dolu bir tatil geçirmelerini istiyorum. Tabi 7'nci sınıftan 8’e geçen öğrencilerimize ayrı önerilerim olacak. 5-6 sınıf öğrencilerimize tatilde bol bol kitap okumalarını istiyorum. Çünkü bölge olarak en büyük sıkıntımız anlama ve yorumlama olduğu için kitap okumanın bu konuda çok yardımcı olacağını düşünüyorum. 8’e geçen öğrencilerimiz içinde maraton başladı. Önümüzdeki yıl  çok yoğun bir çalışma süreci bizi bekliyor. O yüzden ne kadar erken başlarsak o dağı erken eritiriz. Kitap dışında tabi insanın deşarj olmaya ihtiyacı var. Bir sene boyunca yorulduk. Gittik geldik çalıştık. Bu nedenle deşarj olmamız gerekiyor. Üzerimizdeki enerjimizi atmamız gerekiyor. Bunun için özellikle sosyal faaliyetlere katılsınlar. Yeni yıla zinde bir şekilde çıkmak için gereklidir. " dedi.

"Çocuklarınızın değerini başarı değil, azimleri üzerinden değerlendirsinler"

Öğrencilerin karne notlarına bakarak sadece başarı üzerinden değerlendirilmemesi, öğrencinin azmi üzerinden değerlendirmesi gerektiği uyarısında bulunan Sarmış, bu konuda velilere şu tavsiyelerde bulundu:

"Kesinlikle çocuklarınızın değerini başarı üzerinden biçmeyin. Çocukların azmini övün başarısını değil. Başarısını övdüğünüz takdirde çocuk hırslanacaktır. Ama azmini övdüğünüz takdirde daha çok bir şeyler yapmaya çalışacaktır. O yüzden onlar ne olursa olsun sizin çocuklarınız. Dünyaya mutlak başarı için gelmemiştir. Tabi ki okuldaki karne notları geleceğini belirlemeyecektir. Ama genel olarak çocuklarınıza kıymetli olduklarını hissettirin."

"Başarı üçgeni; öğrenci,veli  ve okuldan oluşur"

Öğrencilerin başarısında üç faktörün rol oynadığını belirten Sarmış, karnelerin veli ve okulunda bir karnesi olduğunu ifade etti.

Sarmış, "Okulda bir başarı üçgeni vardır. Bunlar öğrenci, veli ve okuldur. Bunlardan biri eksik olursa başarı oranında aksama olur. Veli burada önemli rol oynamaktadır. Çünkü veli, öğrencinin rol modelidir. Çocuk veliden gördüğünü okula yansıtmaktadır. Aslında ilkokul evdir. Anne ve baba ilk öğretmenlerimizdir. Bu karneler aynı zamanda velilerin de karnesidir diyebiliriz." dedi.
 

Karnelerini alan öğrenciler ise büyük bir sevinç yaşadıklarını, tatilde Ku'ran kursuna gideceklerini ve dinleneceklerini ifade ettiler.  (Süleyman Tunç-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir