• DOLAR 32.579
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2428.678
  • ...
Bingöl'de YKS toplantısı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak başkanlığında yapılan ve sınavda alınacak tedbirlerin ele alındığı toplantıda Kültür Caddesi üzerinde bulunan Kültür Kavşağı’ndan Polisevine kadar olan bölgenin trafiğe kapalı olması kararı alındı.

Toplantıda, il merkezinde 15-16 Haziran günleri yapılacak olan sınavların kurallara uygun ve güven içerisinde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla alınacak tedbirler ele alındı.

Bingöl Üniversitesi Rektörlük makamında düzenlenen toplantıya Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Belediye Başkan Vekili M. Sait Kolak, İl Jandamra Komutanı Mevlüt Dirim, İl Emniyet Müdürü Metin Akay ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, hafta sonu yapılacak YKS nedeniyle alınacak tedbirlerin görüşülmesi ve adayların daha sağlıklı bir ortam içinde sınavlarını yürütebilmesi için bir araya geldiklerini söyledi. Prof. Dr. Çapak, varsa eksiklikler ve aksaklıkların giderilmesini ele aldıklarını belirterek, “Sınav günlerinde adayların sınav yerlerine zamanında, sağlıklı bir şekilde ulaşabilmesi ve herhangi bir sorun yaşamaması için yoğun bir mesai içerisindeyiz. Bu sınavın ülkemize ve Bingöl’e hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Sınava girecek adayları da sınav giriş saatlerine dikkat etmeleri konusunda uyaran Prof. Dr. Çapak, "Sınavda, saat 10.15'te başlayacak oturumlar için saat 10.00'dan sonra, 15.45'te başlayacak oturumlar için ise 15.30'dan sonra hiçbir aday sınava alınmayacak. Dolayısıyla sınav salonlarının kapıları, sınava 15 dakika kalınca kapanacak ve geç kalan adaylar içeriye alınmayacak. Bu kural gereği, adayların sınav salonlarına zamanında gelmeleri de önem teşkil ediyor." hatırlatmasında bulundu.

Kurul toplantısında, hafta sonu yapılacak sınavlarda adayların motivasyonunu bozarak olumsuz etkileyebilecek ses ve gürültü kirliliğinin yaşanmaması için özellikle sınav merkezi olan okulların yakınlarında gerekli tedbirlerin alınması da karara bağlandı.

Alınan kararda Kültür Caddesi üzerinde bulunan Kültür Kavşağı’ndan Polisevine kadar olan bölge, 15-16 Haziran tarihlerinde sınav süresi boyunca trafiğe kapalı olacak.

Toplantıda sınavın gerçekleştirileceği okul çevrelerinde bulunan inşaatların sınav süresince durdurulması, okul çevrelerinde başta korna-klakson olmak üzere her türlü gürültünün engellenmesi ve sınav süresi boyunca İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nün açık olması kararları da alındı.

Toplantı sonunda, sınava girecek bütün öğrencilere başarı dileğinde bulunuldu. (Nihat Kanat- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir