• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Vali Güzeloğlu, Silvan Jandarma Komando Camii’nin açılış törenine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Vali Güzeloğlu, Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı komutanlığında Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) üyeleri tarafından yaptırılan caminin açılışını yaptı.

Selçuklu sekizgen yapı mimarisi esas alınarak yapılan ve taş yapı özelliklerinin günümüz teknolojilerine uyarlanması ile inşa edilen Silvan Jandarma Komando Camii,7 Mart 2019 tarihinde Regaip Kandili günü temeli atılarak Kadir Gecesi olan 31 Mayıs 2019 tarihinde yapımı tamamlandı.

Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı Komando Camii’nin açılışı, Vali Güzeloğlu ve beraberindeki protokol üyelerinin katılımıyla  gerçekleşti.

Törende bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, burada kalan, çalışan, gerek eşleri ve ailesi ile gerekse ziyaret eden aile yakınları için bir ihtiyaç olarak caminin gerekli olduğunu belirtti.

Vali Güzeloğlu, "İnşallah ebediyete kadar her camimiz de olduğu gibi bu camimizin de minaresinden ezan eksik olmayacak." diyerek caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmasının sonunda MÜSİAD’a da değinen Vali Güzeloğlu, "Şüphesiz MÜSİAD, bu değerlerin inşası ve ihyası için kendine bir vazife addeden, ticari faaliyeti işgal ve iştigal ederken, esas olarak gönlü ve bizi değerli kılacak, ahlaki değerler üzerinde bir gelişmeyi amaç edinen bir kuruluş. Bilin ki zenginliklerin hepsi tükenir ve sonludur. Anlamlı olan, insanı insan yapan, toplumu ayakta tutan bu manevi değerler üzerinde bir kalkınmayı gerçekleştirmek ve kalıcı hale getirmektir. Burada sağlanan katkı takdire şayandır, hem de örnektir. Burada bulunan değerli başkanı, üyesi olan tüm sizleri ve MÜSİAD ailesini de bu vesile ile bir kez daha tebrik ediyorum. Allah işlerinizde helal, hayırlı ve bol kazançlar ihsan eylesin." ifadelerini kullandı.

Düzenlenen açılış törenine Vali Güzeloğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Silvan Kaymakamı Adem Çelik, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, il ve ilçe protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kurdele kesiminin ardından Komando Camiinde ikindi namazının eda edilmesiyle tören sona erdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir