• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
Karne alan öğrencileri Kur'an kursu heyecanı sardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2018-2019 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle öğrenci ve öğretmenler için yaz tatili bugün itibariyle başladı. Türkiye'nin genç nüfusuna sahip olan Gaziantep’te, 77 bini Suriyeli öğrenci olmak üzere yaklaşık 600 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

Gaziantep’te bin 253 okulda, 30 bin 410 öğretmen, 590 bin 548 öğrenci bugün karnelerini alarak yaz tatiline girdiler. Öğrenciler, yaz tatilini Kur'an-ı Kerim öğrenmek için kurslara gideceklerini ve ders çalışarak geçireceklerini ifade ettiler.

Şehitkamil ilçesinin Çıksorut Mahallesi’ndeki Mütercim Asım İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler, karnelerini ve tatile çıktıkları için mutlu oldukları söylediler.

Tatilde camilere ve Kur’an kurslarına gideceklerini söyleyerek tatili en iyi şekilde değerlendireceklerini belirten öğrenciler, arkadaşlarını da yaz Kur’an kurslarına davet ettiler.

17 Haziran'da başlayacak Yaz Kur'an kursları dolayısıyla heyecanlı olduklarını söyleyen öğrenciler, yaz tatilini camilerde Kur'an-ı Kerim öğrenerek ve Kur'an eğitiminin yanı sıra Hazreti Muhammed'in örnek hayatını öğreneceklerini söylediler.

Öğrencilerden Esra Öztürk, “Bugün okullar tatil oldu. Takdir belgesi aldım. Yaz tatiline girdik. Yaz tatili boyunca arkadaşlarımdan ve öğretmenlerimden ayrı kalacağım için çok de üzgünüm ama bir yandan da sevinçliyim. Çünkü yaz tatilinde Kur'an kursuna gideceğim. Köyde akrabalarımızı ziyaret edeceğim. Gelecek sene 6’ncı sınıfa gideceğim için hazırlık yapacağım. Taktir belgesi aldığım için çok mutluyum. Birçok arkadaşıma takdir belgesi aldım. Herkese hayırlı tatiller diliyorum.” dedi.

Takdir belgesi aldığı için çok mutlu olduğunu belirten Gül Hilal Milli de yaz tatilinde Kur’an-ı Kerim eğitimi almak için camiye gideceğini belirterek, “Bugün okulumuzda karne günü ve karne alacağız. Takdir ve onur belgesi aldığım için çok şanslıyım ve mutluyum. Birçok arkadaşımda benim gibi takdir belgesi aldı. Herkese başarılar ve hayırlı tatiller diliyorum. Tatilde Kur’an kursuna gideceğim. Altıncı sınıf için de hazırlık yaparak başarımı artırmak için çabalayacağım.” ifadelerini kullandı.

"Yaz tatilde Kur'an okumamı daha da geliştireceğim"

Daha önce de Kur’an okuduğunu söyleyen Medine Koçyiğit ise tatilde camiye ve yaz Kur’an kursuna gideceğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Bugün karne günü ve bundan dolayı da çok mutluyum. Takdir belgesi alıyorum. Benim gibi birçok arkadaşımda takdir belgesi alacak. Arkadaşlarıma hayırlı tatiller diliyorum. Yaz tatilinde yaz kursuna gideceğim. Kur’an-ı Kerim okumamı daha çok geliştireceğim ve tecvid öğreneceğim. Bazı bilmediğim süreleri ezberleyeceğim. Yaz tatilinde belki arkadaşlarımı göremeyeceğim için üzülüyorum ama bir yandan da seviniyorum.  Çünkü camiye gideceğim. Yaz tatilinde camiler açılıyor ve camide Kur’an-ı Kerim öğreneceğiz. Orada da arkadaşlar edineceğiz.”

"Yaz tatilinde Kur’an kursuna gideceğim ve derslerime çalışacağım"

Tatilini en iyi şekilde değerlendirmek için camiye gideceğini belirten Berfin Kızılbent ise şunları dile getirdi:

“Bugün karnemizi alacağımız için kendimi çok mutlu hissediyorum. Aynı zamanda bu yıl takdir belgesi alacağım içinde çok sevinçliyim. Bütün arkadaşlarımın da takdir belgesi almasını çok istiyorum. Zaten arkadaşlarımın birçoğu da takdir belgesi alıyor. Yaz tatilinde Kur’an kursuna gideceğim ve derslerime çalışacağım. Notlarımı biraz daha yükselteceğim. Arkadaşlarımdan takdir, teşekkür alan ve ortalaması yüksek olanları tebrik ediyorum. İnşallah herkes yaz kursunda Kur'an-ı Kerim öğrenir. Herkese iyi ve hayırlı tatiller diliyorum.”

İrem Atılmış ise “Teşekkür belgesi alıyorum. Yaz tatilinde kendimi iyice geliştirip, önümüzdeki dönem takdir almaya özen göstereceğim. İnşallah önümüzdeki sene takdir belgesi alırım. Takdir ve teşekkür belgesi alanları tebrik ediyorum. Alamayanlar da bu tatil döneminde iyi çalışır ve seneye teşekkür ve takdir belgesini hak eder.” diye konuştu.

"Yaz tatilini çok iyi değerlendirmemiz lazım"

Mehmet Kaplan da “Önümüzdeki yıl yedinci sınıfa geçeceğim. Bugün karnelerimizi alacağız. Karnemi aldığım için çok sevinçliyim. Arkadaşlarım da karnelerini aldılar ve onlarda çok sevinçliler. Üç ay gibi uzun bir tatilimiz var. Bu uzun yaz tatilini çok iyi değerlendirmemiz lazım. Yaz tatilinde Kur’an kursuna gideceğim.” şeklinde konuştu.

Tatilini kitap okuyarak ve yaz Kur’an kursuna giderek geçireceğini belirten Harun Yılmaz da bütün arkadaşlarına hayırlı tatiller diledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir