• DOLAR 32.509
  • EURO 34.593
  • ALTIN 2489.483
  • ...
YKS öncesi öğrencilere seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından bu hafta sonu düzenlenecek üniversite sınavı olan YKS’ye girecek öğrencilere yönelik, sınav ile ilgili seminer düzenlendi. Seminerde üniversite sınavına girecek adayların bir gün önceden ders çalışmayı bırakması ve dinlendirici özelliği olan bol oksijenli yerlerde oturarak, dolaşarak günlerini geçirmesi gerektiği belirtildi.

Şahinbey Belediyesi “Gri Koç” olarak bilinen Gökhan Müftüoğlu’nun katılımıyla üniversite sınavına girecek öğrencilerin stresini azaltmak, özgüven aşılamak, motivasyonlarını artırmak, zamanı yerinde ve doğru kullanmak ile ilgili 12’nci sınıf ve mezunlar için “Sınav Stresinden Kurtuluş Taktikleri”, 10 ve 11’inci sınıflar için “YKS’yi Kazandıracak Yaz Taktikleri” adlı eğitim semineri düzenledi.

Şahinbey Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa öğrenciler ve velileri yoğun ilgi gösterdi.

Öğrencilerin bu seminerle birlikte streslerinden kurtulduğunu belirten Müftüoğlu, şunları söyledi:

“Şahinbey Belediyesi’nin organizasyonlarına daha öncede katılmıştım ve çok da güzel olmuştu. Sınavın son günleri olduğu için öğrencilerimizdeki o gerginliği hissedebiliyorsunuz. Hatta ekstra stresli olan arkadaşlarımız da vardı. Ancak Şahinbey Belediyesi’nin verdiği destek ile yapılan bu seminerde, öğrencilerin birçoğunun rahatlamış olduğunu gördüm.”

Kızıyla birlikte Osmaniye’nin Kadirli ilçesinden geldiğini belirten Ali Cinkara, “Bizim için çok verimli geçen bir seminerdi. Kızım için Osmaniye’nin Kadirli ilçesinden geldik. Gri Koç’un Gaziantep’e geleceğini öğrenince bu seminere katılmaya karar verdik. Gelirken yolda arabamız arızalandı. Ancak vazgeçmedik. Şahinbey Belediyesi’ne böyle bir organizasyon düzenlediği için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Babasıyla birlikte gelen Ebrar Emine Cinkara da “Gri Koç’u daha önceden takip ediyordum. Tavsiyeleri ve yönlendirmeleri çok güzel. Çektiğimiz zorlukların hepsine değecek bir seminer oldu.” diye konuştu.

Düzenlenen seminere kızıyla birlikte katılan Hatice Kocahöyük de seminerin oldukça faydalı geçtiğini belirterek “Gri Koç’u çocuğumun sayesinde 1,5 yıldır takip ediyorum. Kızımla birlikte seminere katıldık. Ben de anne olarak bir şeyler öğrendim. Kızım için de oldukça faydalı geçti.” ifadelerini kullandı.

Annesiyle birlikte seminere katılan Çağlar Kocahöyük ise seminerin sınav öncesinde kendisini çok rahatlattığını ve kendisini sınava hazır hissettiğini ifade etti.

Seminere katılan Eda isimli öğrenci de “Gri Koç’u daha önceden tanıyordum. Sınav öncesinde düzenlenen bu seminerde sınav stresimizi almış oldu. Verdiği bilgilerle bizleri çok rahatlattı. Eğitime her zaman destek veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na bu organizasyondan dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Asiye Nuryanar da sınav öncesinde çok fazla stres yaşadığını belirterek, “Ben her zaman çok fazla stres yapan biriyim. Ama Gri Koç’u dinledikten sonra çok rahatladım. Bizleri Gri Koç ile buluşturan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederim.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir