• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Havadan trafik denetimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Valiliği, trafiğin yoğun olduğu güzergahlar ile kavşak konumunda olan kesimlerde havadan drone ile trafik denetimleri yapıldığını bildirdi. Denetimlerde trafik kurallarını ihlal eden sürücülere ve yayalara cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Konuyla ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Ramazan Bayramı trafik tedbirleri kapsamında kentte havadan drone kullanılarak denetim yapıldığı bildirildi.

Yapılan denetimlerde özellikle uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme, makas atma, hatalı sollama, yakın takip, karayolu üzerinde zorunlu haller dışında duraklama, yanlış park etme, kırmızı ışık ihlali ve direksiyon başında cep telefonu kullanımı gibi konularda kusurlu olan araçların sürücülerine, yola kontrolsüz şekilde atlayan, yaya geçidini hatalı kullanan yayalara cezai işlem uygulandığı ifade edildi.

Denetimlerin ise Gaziantep'in işlek caddelerinden olan İpekyolu'nda, yoğunluk yaşanan kavşaklarda ve yaya geçitlerinde gerçekleştirildiği öğrenildi.

Öte yandan, havadan çekilen görüntülerde akan trafikte kırmızı ışıkta geçen, yakın takip yapan, hızlı ve tehlikeli bir şekilde makas atan araçlar, seyir halinde cep telefonuyla konuşan sürücüler ve geçiş hakkı araçlarda iken geçen karşıdan karşıya geçen yayalar ile yaya geçidindeki yayalara yol vermeyen araçlar ve bisikletlilerin üzerine süren sürücüler dikkat çekti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir