• DOLAR 32.501
  • EURO 34.588
  • ALTIN 2490.09
  • ...
Bitlis'te halk eğitim merkezinde 10 bin kursiyere eğitim verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda yapılan el emekleri, açılan yılsonu sergisiyle görücüye çıktı.

Halk Eğitim Merkezinde açılan yılsonu sergisinde, açılan tablolar ve yapılan el emekleri büyük beğeni topladı. Özellikle Bitlis'in tarihi yapılarının yansıtıldığı resimler dikkat çekti.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bitlis Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemalettin Duman, Bitlis ve ilçelerinde açılan 575 kursta,  6 bin 710'u kadın ve 3 bin 320'si erkek olmak üzere toplam 10 bin 30 kursiyere eğitim verildiğini belirterek, programa katılımdan dolayı herkese teşekkür etti.

Programda kısa bir konuşma yapan Bitlis Vali Yardımcısı Tekin Erdemir, bir yıl boyunca kursiyerlerin emek vererek yaptıkları eserlerin sergilendiğini söyledi.

Erdemir, "Burada büyük bir emek var. Ablalarımız, kardeşlerimiz, belki çocuklarından, ailelerinden fedakârlık yaparak hem öğrendiler hem kendilerini geliştirdiler hem de belli oranlarda ailelerine katkı sağlayacak güzel eserler ortaya çıkardılar. Arkadaşlarımız, usta öğreticilerimiz gerçekten çok özverili çalışıyorlar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından iş makinesi operatörlük kursunu bitiren kursiyerlere belgeleri verildi. Kurdelenin kesilmesinin ardından ziyaretçiler, sergiyi gezerek yöresel halk oyunlarını izlediler. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir