• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
 Yüzbinler Mursi`ye Destek İçin Meydanda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin yaptığı anayasal değişikliklere destek verenlerle karşıtları, başkent Kahire`nin iki farklı bölgesinde gösteri düzenliyor.

Bu sabah erkenden Mursi`nin anayasa deklarasyonunu destekleyen İhvan Cemaati, Selefi Davası, Hürriyet ve Adalet Partisi, Nur Partisi, Vasat Patisi ve İnşa ve kalkınma patisi olmak üzere Mursi taraftarlarının çağrıldığı gösteriler başladı. Mursi taraftarlarının gösteri yeri, Tahrir Meydanı değil Kahire Üniversitesinin dış çevresi ve ana kapısının önündeki Nahda Meydanı oldu. Çünkü Mursi`nin anayasa deklarasyonunu reddeden muhalif siyasi parti ve güçler, Tahrir Meydanı’nda oturma eylemini sürdürüyor.

Kahire Üniversitesine erken gelmeye başlayan Mursi taraftarları Nahda Meydanı`nı doldurdu. Öğle namazından önce gösteri kürsüsünden "Meydan şimdi doldu. Yeni gelecek göstericiler Gize meydanına gitsinler" diye çağrı geldi. Mısır`ın tüm illerden Mursi`ye destek verenler arka arkaya gelmeye devam ediyor. Yol trafiği nedeniyle Mısır`ın Asyot ilinde de Mursi taraftarları, 200-250 binlik bir gösteri düzenlemeye başladı.

Kahire Üniversitesindeki göstericiler, Mursi`yi, Şeriatı, Anayasa deklarasyonunu, anayasa taslağını destekleyen, “Ne doğu ne batı İslam, Mursi!”, “Yargıyı temizleyin, devrimimiz İslam devrimidir”, “Artık şeriat hükm edecek.” şeklinde sloganlar atıyor.
Gösteriler sırasında bir kişinin Kahire Üniveristesi yakınlarında bir ağacın devrilmesi sonucu hayatını kaybetti

Tahrir Meydanı’ndaki oturma eylemi ise öğle namazından sonra çoğalmaya başladı. 

(Dünya Bülteni)

muhammed_mursiye_destek1.jpg

muhammed_mursiye_destek2.jpg

muhammed_mursiye_destek3.jpg

muhammed_mursiye_destek4.jpg

muhammed_mursiye_destek6.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir