• DOLAR 32.574
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2435.721
  • ...
Engellilere Tekerlekli ve Akülü Sandalye Dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Dünya Engelsiz ve Özürlüler haftası münasebetiyle yapılan kampanyada Bitlis ve ilçelerinde bulunan özürlülere toplam 200 adet tekerlekli sandalye ve 10 adet akülü sandalye milletvekillerin katılımıyla yapılan bir törenle sahiplerine verildi.

Tören, 100. Yıl İlköğretim Okulunda yapıldı. Açılış konuşmasını Sosyal Çocuk Yetiştirme Yurdu Müdürü İsmail Yoldaş yaptı. Yoldaş, yapılan araştırmalarda dünyada yaklaşık olarak 500 milyon engeli olduğu tespit edildiğini, ülkemizde ise en son 2002 yılında yapılan araştırmalara göre nüfusun yüzde 12`si yani yaklaşık 8,5 milyon civarında engeli olduğu tespit edildiğini söyledi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, bu engellilere tekerlekli sandalye ve akülü araç dağıtımı için destek veren herkese teşekkür etti.

Belediye başkanından sonra konuşma yapan Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, \"Böyle bir programın yapılacağını duyduğumuzda Ankara`dan sizinle beraber olmak için geldim\" dedi.

Vali Veysel Yurdakullun konuşmasının ardında program engellilere tekerlekli sandalye ve akülü sandalyenin dağıtılmasıyla son buldu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir